Manlief zocht drie weken geleden zijn kleding uit en een paar poloshirts hadden betere tijden gekend. Tijd dus om een paar nieuwe te maken.
Geschikte stof vinden voor heren is niet zo eenvoudig. Ik zag enige tijd geleden bij het Sikkes IG-account een aantal gestreepte jersey stoffen zien. Eéntje leek prima geschikt voor een nieuw poloshirt. Ik stapte dan ook twee weken geleden in het weekend op de fiets om de stof te kopen.

Zonen09 Theo polo heren

Megan Blue Fabrics

Megan Blue Fabrics is in 2015 geïntroduceerd door Burtex. De collectie bestaat uit katoen-lycra stoffen, jogging stof, digitale prints maar ook prints met goud en zilver glitter.
Het is een leuke stoffencollectie die met name geschikt is voor kinderen maar sommige designs zijn prima bruikbaar voor volwassen. Een zoektocht op internet leerde dat de stoffen worden aangeboden tussen € 12,00 en € 16,00 afhankelijk van de stofsoort.
De samenstelling van mijn blauwe streepjesstof is 95% Katoen en 5% Elastan (gewicht: 220 gr/m2). Deze streepjes jersey is dan ook redelijk stevig en heeft een prettige rek.

Zonen09 Theo poloshirt

Het poloshirt

Ik gebruikte ook deze keer weer de Zonen09 Theo overhemd poloshirt versie. Het voordeel van een TNT-patroon is dat je het zo kunt knippen mits iemand intussen niet van maat verandert is natuurlijk. De Megan Blue gestreepte stof heeft een effen blauwe verkeerde kant. Deze zijde is dus prima geschikt om als contrast te gebruiken. De onderkraag heeft weer een streepje. 
Ik stikte de polo met de locker en gebruikte de coverlock voor de zoom en de mouwen. De naadtoeslag van de kraag is aan de binnenzijde weggewerkt met een gestreept biaisband.

kraag detail Zonen09 Theo

Tijd en Kosten

Tijd: knippen 30 minuten; rijgen, stikken en afwerken 9 uur
Kosten: stof € 12,95: garen € 3,50: knopen € 1,00

Megan Blue fabrics poloshirt

Wat vindt manlief van zijn Megan Blue Fabrics Heren Poloshirt?

Hij is weer blij dat er één van zijn afgedankte poloshirts zo snel een opvolger heeft. Deze Megan Blue Fabrics Heren Poloshirt zit prima en voelt lekker.
Het uiteindelijke resultaat is prima en met de borstzak is meneer ook tevreden. En toch is er één maar. Meneer vindt de stof van het poloshirt te donker.

Zonen09 polo met broek

Hij wil graag iets lichters, iets anders, iets met fellere kleuren. Ik neem hem dus de volgende keer mee op stoffenjacht zodat hij zelf kan kiezen.
En volgende week? Dan ben ik te zien in een blogtour.

4 Comments on Megan Blue Fabrics Heren Poloshirt

  1. heel leuk! zeker een stofje dat hier ook in de smaak zou vallen bij manlief, ik zal hem toch eens moeten laten kiezen want er zijn precies wel veel kleurtjes van die streepjes.

    • Dank je wel. Megan Blue Fabrics heeft inderdaad een leuke collectie. Ik heb ondertussen al de groene versie voor hem gekocht. Deze keer wordt het een T-shirt.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.