Ik besloot dit jaar geen patronen of tijdschriften te kopen maar te gebruiken wat ik al in huis heb.
Zo kocht ik vorig jaar het Ensemble Pattens Perkins Shirt/Dress patroon. Een oversized model dat je zowel als bloes als jurk kunt maken. Dit shirt heeft mijn favoriete zoom: de high/low seam en kent twee lengtes: cropped en heuplengte.
Ik had nog een 1.30 meter stof liggen die ik drie jaar geleden tijdens een vakantie in Rouen kocht en met wat puzzelen zou er prima de Perkins shirt uit kunnen.

Ensemble Patterns Perkins Shirt tucked in

Knippen, Aanpassingen en Stikken

Het werd dus inderdaad een gepuzzel maar twee keer de kraagstaander, kraag en rugpas ging niet lukken. Ik maakte daarom deze drie patroondelen van een donkerblauwe contraststof.

Perkins Shirt Ensemble Patterns

De knoopsgatenbies is aangeknipt waardoor ook de zoomafwerking afwijkt van het origineel. Deze aangeknipte knoopsgatenbies is dubbel gevouwen zodat versteviging overbodig en bovendien soepel blijft.
Ik stikte deze keer met een microtextiel naald nr 60. De stof is nogal dun en ik wilde ophaalsels en gaatjes voorkomen.

Ensemble Patterns Perkins Shirt rugzijde

Tijd en Kosten:

Tijd: patroon op stof leggen 90 minuten; knippen 45 minuten; rijgen, aanpassingen, stikken, knopen aanzetten en afwerken 8 uur
Kosten: Ensemble Patterns Perkins Shirt $ 12.00 (€ 10,75); patroon printen en plakken € 4,25; stof € 16,90; garen € 3,00; versteviging € 0,50; knopen € 4,00

Ensemble Patterns Perkins Shirt wijd

Ensemble Patterns Perkins Shirt Mouwaanpassing

Het Perkins shirt heeft een dubbele mouwconstructie. Ik deed een doorpas nadat het rijgen. De mouwen ‘hingen’ wel erg waardoor voor- en achterpand uit de vorm trokken. Ik vermoed dat mijn stof zo licht is dat de dubbele mouwconstructie teveel gewicht is voor de dunne stof. Ik besloot de binnenmouwen te verwijderen.

Ensemble Patterns Perkins Shirt achterkant

Het resultaat

Ik draag niet vaak raglanmouwen omdat deze altijd heel veel aangepast moeten worden voor mijn brede schouders. De Perkins Shirt is oversized waardoor in dit geval de raglanmouw prima valt.

Ensemble Patterns Perkins Shirt

Mijn versie is in maat 2 (volgens de tabel was mijn maat 6) maar de keuze voor een kleinere maat pakte prima uit, gerimpeld aan de achterkant en glad van voren. Het shirt draagt heerlijk en is lekker luchtig bij warm weer. Een echte topper voor op een skinny jeans met een paar platte schoenen.

Perkins Shirt van Ensemble Patterns

Ik ben er helemaal mee in mijn sas. De high/low seam, de kleuren en uiteraard het knoopjesdesign van de stof. Dit shirt gaat mee op vakantie maar ik hoop stiekem dat er nog wat andere momenten zijn dat ik het ook kan dragen. 

8 Comments on Ensemble Patterns Perkins Shirt

    • Het is inderdaad leuk om iets aan te hebben met een verhaal. Het blijft een gok om een paar maten kleiner te maken maar in dit geval pakte het prima uit.

    • Dank je wel. En wat betreft de herinneringen: helemaal waar. Onlangs was ik weer in Brussel en ook daar vond ik weer iets leuks.

    • When I saw this fabric I couldn’t resist it and I’m pleased that I bought it although it took me three years to find a match with a pattern.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.