Elke Puls is een Duitse ontwerpster die naast kledingstukken ontwerpt maar ook de Chobe bag is van haar hand. Zij heeft voor het nieuwste PFAFF YourStyle Magazin Frühling 2019 nummer een tas ontworpen: de Elle Puls Anja shopper. 

Elle Puls Anja shopper

Het patroon van de Elle Puls Anja shopper

Elke deed een verzoek aan haar groepje testers of zij hun versie van de tas wilde maken als promotie materiaal. Het model zag er redelijk eenvoudig uit met weinig patroondelen en een goede werkbeschrijving. Ik besloot mee te doen ondanks het feit dat ik weinig ervaring heb met tassen maken

Interieur van de jeans shopper

Mijn versie

Stofadvies voor deze tas zijn stevige stofsoorten. Je kunt versteviging of volumevlies gebruiken om de tas meer stevigheid te geven. Ik maakte de tas van afgedankte jeans en kurkleer voor de bodem en hengsels.
De afmetingen van de binnenvakken zijn aangepast zodat ik er een GSM, E-reader, notitieboek en pen in kwijt kan. Mijn versie heeft ook een met rits afsluitbare binnenzak en sleutelkoord.

jeans tas met sleutelkoord

De tashengsels

Ik maakte mijn tashengsels zoals gezegd van kurkleer waarbij ik twee stukken zonder naadwaarden op elkaar stikte. Ik vergat echter bij het knippen de naadwaarden eraf te halen waardoor in eerste instantie mijn tashengsels erg breed waren. Het teveel werd eraf geknipt en met een brede driedubbele zigzagsteek in het midden van de hengels vast gestikt. Mijn hengels zijn tussen twee repen jeans gestikt zodat er wat extra detail ontstond.

jeans tas met inhoud

Tijd en Kosten

Tijd: 3 spijkerbroeken los tornen 4 uur; knippen 90 minuten; stikken en afwerken 10 uur
Kosten: patroon printen en plakken € 2,25; kurkleer € 10,00; stof binnenvoering € 3,00; garen € 7,00 (het door stikken van de jeansstroken en hengels vraagt wel wat garen); musketon € 0,50

sierstiksel jeans shopper

Mijn ervaring met het maken van deze shopper

Ik stikte deze tas zonder problemen in elkaar en ook het stikken van de verzonken ritssluiting ging zonder problemen. Het verwerken van kurkleer was een nieuwe ervaring. Mijn naaimachine stikte zonder veel protest de vele lagen stof maar ook de vierdubbel dikke lagen kurkleer. De tas heeft een prettig formaat waar met gemak mijn laptop in past.
Je wilt zelf ook aan de slag? Je kunt de beschrijving van de Elle Puls Anja shopper en het Elle Puls Anja shopper patroon gratis downloaden.
Nieuwsgierig naar mijn refashion en recycle voorbereidingen? Lees dan zeker mijn volgende blogbericht.

4 Comments on Elle Puls Anja shopper

    • Dank je wel. Het is een geweldig tas: veel ruimte en vakken. Afgedankte spijkerbroeken levert zoveel mooi materiaal op en het is nog stevig ook zodat je bij tassen vaak de versteviging kunt laten vervallen.

    • Dank je wel. De constructie heeft veel weg van jouw tassen die je voor Veritas ontwierp. Het ontwerp van de binnentas maakt deze net even iets praktischer voor werk.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.