Het winnende thema van Let’s Sti(c)k Together is deze keer niet alleen ‘maak iets voor een ander’ maar ook ‘verwerk minstens twee lappen in één kledingstuk’. Je kon één van de twee als uitdaging kiezen of beide combineren.
Ik koos voor beide en maakte kinderkleding voor Stichting Creatief voor Babyspulletjes. Deze keer driemaal Izzy Top legging combinatie. De Izzy Top is een gratis patroon dat geschikt is voor meisjes van 1,5 jaar tot 5 jaar. De Izzy Top leent zich prima voor het werken met twee soorten stoffen.
De drie bijpassende leggings zijn van het Fibre Mood Blake patroon. Ik versmalde het oorspronkelijke patroon iets en diepte de kruisnaden voor en achter iets uit. Deze leggings zijn gemaakt van dunne jersey en hebben een flatlock afwerking.

Izzy Top en Fibre Mood Blake

Izzy Top patroon

Het patroon bestaat uit 4 delen: voorpas, achterpas en twee rokdelen. Je maakt deze Top uit niet te dikke geweven stoffen zoals katoen en linnen.
De Izzy Top heeft aangeknipte mouwtjes en de passen hebben een licht ronde vorm aan de onderkant. De achterpas sluit met een knoop. Je kunt een knoopsgat maken op een stoflapje dat je weer op de jurk vast stikt of je haakt een knooplusje. Ik koos ervoor om een knoopsgatenbies aan te knippen.
Het patroon is met 5 centimeter verlengd om een jurk lengte te krijgen.

Izzy Top en FlossStyle toy

Beschrijving en Stikwerk

Ik kan niet anders zeggen maar er zit een uitstekende beschrijving bij. Heb je geen ervaring hebt met het voeren van een pas? Je ziet er tegenop? Laat je niet afschrikken want echt aan de hand van deze beschrijving en bijbehorende instructies kan het niet mislukken.
Ik gebruikte de naaimachine voor het stikwerk en de locker voor het afwerken. Je hebt alleen een naaimachine? Deze Izzy Top is prima te maken met uitsluitend een naaimachine.

Izzy Top met Fibre Mood Blake

Tijd en Kosten

Tijd:
voor één legging: knippen, stikken en afwerken 90 minuten
voor één Izzy jurkje: knoopsgatenbeleg aantekenen 10 minuten; knippen 20 minuten; stikken en afwerken 4 uur
Kosten:
voor één legging:
stoffen zijn afkomstig uit donaties; garen € 0,50; elastiek € 0,50
voor één Izzy jurkje: patroon printen € 0,30; stoffen zijn afkomstig uit donaties; garen € 1,00; versteviging voor knoopsgatenbiezen € 0,20; knopen uit knopendoos 

Izzy Top met Flossstyle olifant

Driemaal Izzy Top legging combinatie

Alle jurkjes en leggings zijn gemaakt voor meisjes van 1,5 jaar. De knoopsgatenbiezen hebben als voordeel dat de rug niet open valt. Twee FlossStyle knuffels pasten perfect bij twee combinaties dus die gaan mee naar de Stichting.
Heb jij de Izzy Top al eens gemaakt? En wat was jouw ervaring? 

drie Izzy Tops

Mijn volgende project wordt voor jongens ook voor de Stichting. Ik heb al wat stoffen gevonden en zoek er bijpassende patronen voor.
Nieuwsgierig hoe de andere het thema invulden? Girls in Uniform, Miel de Fleur, Gezien bij Justine, Mamasasewing, Woohoo by Davina, Naaisdrovje!, Just Delphine, OOYAmade deden deze keer mee aan de uitdaging.

10 Comments on Driemaal Izzy Top legging combinatie

 1. Super leuk gemaakt jou Izzy top , kan idd ook nergens meer het patroon vinden .
  Zou je de de link eventueel ook eens willen doorsturen ?
  Alvast bedankt
  Groeten

 2. Hoi, ik ben op zoek naar dit gratis patroontje van de Izzy top maar blijkbaar nergens meer te vinden. Zou u het zien zitten om mij dit door te mailen?
  Alvast bedankt voor je reactie.
  groetjes,
  Sabrian

  • Hallo Sabrina, Ik zie dat de link niet meer werkt naar het originele bericht maar ook niet naar Craftsy. Ik heb dan ook geen idee of het nog steeds leverbaar is. Mail komt eraan.

  • Dank je wel. Het is een goede manier om een goede bestemmingen te vinden voor je restanten. Deze restanten van je eigen maaksels leveren soms nog leuke kleding op voor kleintjes.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.