Wie heeft er geen basis kledingstukken in zijn kast hangen. Kledingstukken die de basis vormen van wat je aantrekt in de kleuren die bij je passen. Welke kledingstukken dat zijn kan van persoon tot persoon verschillen.
Mijn basisstukken bestaan uit jeans, T-shirts, Chanel style jackets en LBD. De Benetton vestjes die ik graag draag hebben zo langzamerhand hun beste tijd gehad en mijn besluit om zelf mijn kleding te gaan maken betekent dus ook zelf vestjes maken.
Onlangs maakte ik de Blackwood cardigan maar ook een Pruella jOne cardigan voor mijn moeder. Deze jOne stond nog steeds op mijn lijstje. Ik vond bij mijn opruiming één meter Stenzo bio lichtroze jersey met een lichtgrijs streepje. Perfect voor een basis T-shirt.

Eco friendly Stenzo lichtroze jersey

De Zachtroze Pruella Cardigan jOne

Soms heb je geluk en loop je ergens tegen aan. Dat gebeurde dus met deze zachtroze bouclé stof. Een perfecte match met de Stenzo jersey.

T-shirt en Zachtroze Pruella Cardigan jOne

Ik maakte mijn Musthave Zachtroze Pruella jOne Cardigan in maat S. Deze versie is 10 centimeter korter dan de oorspronkelijke cardigan. Ik verlengde de mouwen met 12 centimeter zodat deze nu op de polsen vallen.

Stenzo T-shirt en Cardigan jOne

De zoom van de jOne is zichtbaar gestikt op 4 centimeter en ook de mouwomslagen hebben deze breedte gekregen.
Het stikken van de cardigan ging niet van een leien dakje: De lussen haakten tijdens het stikken van de zomen soms in het voetje.

Pruella Cardigan jOne

Tijd en Kosten:

Tijd T-shirt: knippen 30 minuten; stikken en afwerken 4 uur
Tijd jOne: patroon overnemen en aanpassen 60 minuten; knippen 30 minuten; stikken en afwerken 7 uur
Kosten T-shirt: stof € 12,95; garen € 2,50
Kosten jOne: stof € 17,50; garen € 3,00

zachtroze bouclé Cardigan jOne

Musthave  Zachtroze Pruella Cardigan jOne

Het T-shirt en vest zijn een aanvulling van mijn basisstukken. Het T-shirt is naast dit jOne vest met meer kledingstukken te combineren.

eco friendly Stenzo T-shirt jersey

Geadviseerde stofkeuze voor de jOne is een stevige wollen stof maar mijn iets rekbare dunne bouclé stof pakte goed uit. Dit vest is daardoor heerlijk draagbaar tijdens koele zomeravonden. De diepe steekzakken zijn erg prettig en mooi verwerkt in een schuine naad.

steekzakken Pruella Cardigan jOne

Ik ben weer helemaal tevreden met het eindresultaat. Het volgende project? Kom volgende week terug zodat je kunt zien wat het deze keer is.

4 Comments on Musthave Zachtroze Pruella Cardigan jOne

    • Ja het is een heerlijk zacht vest en verrassend licht om te dragen en toch warm. Geweldig vest om heerlijk mee op te bank te ziteen of buiten in avondzonnetje met een boek. Het gaat ook zeker mee in de vakantiekoffer.

  1. Heel leuk! We hebben inderdaad allemaal basis stukken in onze kast, dit jaar focus ik mik vooral op bloesjes in viscose stofjes, maar een vestje zou ik ook nog moeten maken

    • Dank je wel. Ik kan dit vest zo nu en dan prima gebruiken in deze tijd van het jaar. Dit is zo’n heerlijk ‘kruip in weg vest’. Leuk om straks de basisstukken te zien die jij dit jaar nog allemaal gaat maken.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.