Jongste dochter en ik zagen het Misusu Patterns Doris skirt voorbijkomen op IG. Misusu was op zoek naar testers voor dit patroon. Jongste dochter draagt graag rokken en zij vond de rok meteen geweldig.
De Misusu Doris Skirt Ladies versie werd direct aangeschaft na de introductie. Ik maakte eerst een Doris voor mijzelf als oefening uit een coupon rekbare stof gekocht bij Holland Stoffenhuis. De perfecte keuze om er deze rok van te maken. 

Misusu Doris skirt met blazer

Het Misusu Doris Skirt Ladies versie patroon

Dit patroon is ontworpen voor lichaamslengte 1,68cm en heeft drie lengtes: mini, knie en midi. Je kunt details toevoegen zoals zakken, heupstuk achter, zoomboord bij de twee kortere versies en piping.
Figuurnaden stikken is niet nodig. Deze zijn namelijk verwerkt in de diagonale lopende zijnaden en middenachternaad.

Misusu Doris skirt met piping

Een uitgebreide beschrijving in het Engels met bijbehorende illustraties komt met het patroon mee. Je hebt een andere taillemaat dan heupmaat? Geen probleem want ook bij dit patroon zit een goede beschrijving met tekeningen hoe je dit kunt aanpassen.
Ik paste het patroon aan naar maat BB/CC met tailleband BB en verlengde het patroon met 8 centimeter in verband met mijn lengte (1.78cm).

Misusu Doris skirt with pockets

Mijn versie

Ik wilde het patroon middenachter laten doorlopen en het kostte twee uur om dit voor elkaar te krijgen.
De rok is eenvoudig te maken aan de hand van de bijbehorende werkbeschrijving. Ik verstevigde de V-punt met wat vlieseline. Zo’n versteviging zorgt ervoor dat de punt ook na verloop er ‘strak’ uit blijft zien.

Misusu Doris skirt met split

Mijn Doris skirt heeft een split die ik veranderde in een ‘klassieke’ loopspilt waardoor mijn rok een meer stijlvolle uitstraling heeft. De rokzoom is met de hand vastgezet. Ik maakte zelf de bijpassende piping omdat de juiste kleur niet te koop was.

Misusu Doris skirt

Tijd en Kosten

Tijd: patroon knippen, plakken en aanpassen 60 minuten; patroon op stof leggen en knippen 2 uur; rijgen, stikken en afwerken 6 uur
Kosten: patroon bij introductie € 8,00 (nu € 9,50); print- en plakkosten € 4,25; stof € 10,00; piping koord € 0,50; garen € 3,00 

Misusu Doris Skirt hand gestikte zoom

Wat valt er nog meer te zeggen over het Doris skirt

Ik ben blij met mijn versie van Doris skirt. De rok past perfect in een prima lengte en zal dan ook tijdens de zomer vaak gedragen worden.

Misusu Doris skirt met Style Arc Blaire Top

Ik zat een beetje in over de vele lagen stof ter hoogte van de cross over maar door veel stof weg te nemen is dit voldoende gereduceerd. Deze stof rekt voldoende zodat de rok kan zonder problemen over de heupen aangetrokken kan worden.

Misusu Doris Skirt met Patrones blazer

De zijnaden die van achter naar voren lopen en afgewerkt zijn met een piping band leveren een interessant detail op even als de V-vormige cross over tailleband.
Wat vind jij van het Doris skirt? Bij mij staat er in ieder geval nog één versie op het lijstje voor jongste dochter dus gaan wij samen binnenkort op stofjesjacht. 

6 Comments on Misusu Doris Skirt Ladies versie

    • Dank je wel. Dit is inderdaad een geweldig en apart patroon. Jongste dochter heeft een nepleren versie in haar gedachte dus lees graag jouw ervaring. Ik ga vermoedelijke nog een versie proberen zonder zakken.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.