Eind april hadden we een aantal warme dagen. De zomerkleding werd aangetrokken en daarmee kwam de vraag wat ga ik maken voor de komende zomer.
Ondertussen was het nieuwe thema van de LS2gether uitdaging bekend: ‘laat je inspireren door een ander’. Ik ging op internet op zoek naar inspiratie met de komende zomer en vakantie in het achterhoofd en zag een boxy top met knoopsluiting middenachter.
En laat nu toevallig de volgende dag mij oog vallen op de Fibremood Josie Boxy Top. Eén plus één is één en ik ging aan de slag.

Mijn Fibremood Josie Boxy Top

Van afgedankte jurk naar mijn Fibremood Josie Boxy Top

Ik doe graag refashions en vond een afgedankte zomerjurk in mijn voorraad. Met een kleine aanpassing, een beetje passen en meten was de Josie Boxy Top er prima van te maken.

Mijn Fibremood Josie Boxy Top

Ik tekende eerst een paar mouwen voor mijn versie en tornde de afgedankte jurk uit elkaar. Tekende halsbeleggen en voegde aan het voor- en achterpand 5 centimeter om het aan te passen aan mijn lichaamslengte. 

Mijn Fibremood Josie Boxy Top

Hoe ik mijn Fibremood Josie Boxy Top in elkaar zette

Ik gebruikte de locker en naaimachine om de Top in elkaar te zetten. Deze Josie Box Top is een offspin van een langere versie en deze heeft zijsplitjes. Ik voegde deze toe aan mijn versie.

Mijn Fibremood Josie Boxy Top

Mijn knoopsgatbeleg is ook iets langer en daardoor heb ik zeven knopen in plaats van vijf die het patroon aan geeft.

Mijn Fibremood Josie Boxy Top

Tijd en Kosten

Tijd: jurk uit elkaar tornen 60 minuten; patroon aanpassen, mouw en halsbeleggen tekenen 60 minuten; knippen 45 minuten; stikken en afwerken 6 uur
Kosten: patroon is voor Fibremood leden gratis; patroon printen en plakken €0,50; garen € 2,50; versteviging € 0,50; knopen € 3,50

Mijn Fibremood Josie Boxy Top

Zwarte en Donkerblauwe kleding combineren

Mijn versie is in maat 38 en in tegenstelling tot het stofadvies is de stof van de afgedankte jurk soepelvallend. Het levert dan ook een luchtig en  heerlijk dragend Topje op.

Mijn Fibremood Josie Boxy Top


Er waren tijden dat zwart en donkerblauw samen dragen een fashioncrime was. Françaises vinden het een prima combinatie. Ik besloot het uit te proberen door deze donkerblauwe design Top te combineren met mijn zwarte Style Arc Cassie pants en donkerblauwe sneakers. Een dikke 10 in mijn ogen. Wat vind jij?
Het duurt nog even voor ik kan zeggen ‘on y va’ en deze combinatie in mijn vakantiekoffer zit.

Mijn Fibremood Josie Boxy Top

Wie lieten zich nog meer inspireren door een ander?

Net zoals bij de andere afleveringen van LS2gether zijn er ook andere die de uitdaging aan gingen.
Neem ook een kijkje bij:
BlogliesjeGezien bij JustineMiel de FleurGirls in Uniformjust delphinewoohoo by Davina

Mijn Fibremood Josie Boxy Top

14 Comments on Mijn Fibremood Josie Boxy Top

    • Dank je wel. Ik vind het altijd een uitdaging om uit afgedankte kleding iets te maken. In dit geval was de jurk niet meer geschikt voor de kringloopwinkel omdat een naadje was uitgescheurd.

    • Het valt inderdaad kort ondanks het feit dat ik de top verlengd heb, maar op de vakantie ga ik hier zeker plezier van hebben.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.