Na het breien van Purrfect Kitty kat bleven er nog wat restjes grijs en zwart over. Het waren bolletjes die bestonden uit aan elkaar geknoopte stukken die niet echt geschikt zijn om er mutsjes van te breien.
Ravelry heeft een uitgebreide database met gratis breipatronen voor knuffels. Zo ook deze gebreide mischievous mice.

mischievous mice, Purrfect Kitty, little lamb

De grootste van de drie generaties mischievous mice

Ik begon met drie draden breigaren en breinaalden nummer 7. De oorspronkelijke muis wordt op twee pennen gebreid maar na mijn ervaring met de sock critters besloot ik de mischievous mice in het rond te breien. Het enige wat aangepast moet worden zijn de begin en eindsteek: deze wordt vervangen door één steek.
Een ander voordeel van rondbreien is dat je uitsluitend recht breit. Na afhechten, opvullen en ogen en neus borduren, werd de muis tot slot nog van snorharen voorzien.

de grootste gebreide muis

De middelste van de drie mischievous mice

De tweede muis is gebreid met twee draden en op breinaalden nummer 5. Deze muis stond een dag en op de één of andere manier vond ik de oren tegenvallen. Ik besloot wat te experimenteren en kwam uit op een ander model oren. Dit model is ronder en heeft ook een duidelijke oorrand. 

een gebreide muis

De kleinste van de drie

Onder het motto één muis is geen muis, zet twee muizen bij elkaar en je hebt als snel een derde begon ik aan nummer drie. De kleinste van het stel en gebreid met één draad en naalden nummer 2.5. De oortjes maakte in van een restje stopgaren met naald nummer 2.

klein gebreid muisje

Tijd en Kosten

Tijd: breien van één muis 3 uur
Kosten:
patroon printen € 0.10; fiberfill € 2,50

drie gebreide muizen lopen in een rij

Drie generaties mischievous mice

De staart van de muizen is een I-cord (een soort van punniken met drie steken op twee breinaalden). De grootste (20 centimeter) en de middelste (15 centimeter) van de drie zijn natuurlijk leuk om aan een kind cadeau te doen. De kleinste versie (8 centimeter) is steviger en daarom uitermate geschikt is als kattenspeeltje.

Drie generaties mischievous mice


Dit is een leuk patroon om restjes breigaren weg te werken en daarna weg te geven als klein speelgoedje voor een klein kind, kat of misschien wel voor een verzamelaar van muizen.
Het volgende breiproject staat ook al op de pennen: mutsjes voor de Innocent campagne

Innocent breicampagne 2019

6 Comments on Drie generaties mischievous mice

    • Thank you Ellen. Although I’me not an experienced knitter they were easier to make than the sock critters. I was just wondering: I know you make clothes but do you also knit as well?

    • They are a great knit and I enjoyed making them. It really is a great way to get rid of some scarps. Just wondering what you will be making and looking forward to see one of your finished knits from scraps.

    • Dank je wel. Ik weet dat jij veel kleding maakt en niet alleen voor jezelf maat ook voor anderen. Een vraagje: brei jij wel eens?

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.