Ik kocht deze multicolour print vorig jaar in Haarlem tijdens de lente editie van de Stoffenbeurs met het idee om er die zomer een T-shirt met korte mouwen van te maken. Zoals het vaak gebeurt belandde de stof op de ‘stapel’.
De kledingkast werd uitgeruimd en de veel gedragen T-shirts die echt hun beste tijd gehad werden verwijderd. Het vorig jaar aangeschafte stofje kwam weer in beeld en met passen en meten kon er een multicolour print basic T-shirt met lange mouw uit.

Multicolour Print basic T-shirt

Het patroon

Ik ben een jeans met T-shirt en jasje of vest drager.
Bloesjes zijn leuk voor de zomer maar in de andere jaargetijden zijn het bijna altijd T-shirts. Soms van een gekocht patroon zoals de Paris Top of Gable Top maar ook van een zelfgetekend patroon.

Multicolour Print basic T-shirt

Het stikwerk

Geen flatlock afwerking maar net zoals bij de twee blauwe T-shirts ook deze keer weer ‘recht toe recht aan’. Ik werkte de hals af met een naar binnen toegeslagen boordje. De multicolour print wordt daardoor niet verstoord en het geheel blijft daardoor rustiger ogen. 

Multicolour Print basic T-shirt

Tijd en Kosten

Tijd: knippen 20 minuten; rijgen, stikken en afwerken 4 uur
Kosten: stof € 12,00; garen € 1,00

Multicolour Print basic T-shirt

Mijn nieuwe Multicolour Print basic T-shirt

Voordat ik besloot om de stof te gebruiken drapeerde ik de stof als een T-shirt over mijn paspop om vervolgens er de diverse jasjes en mijn Blackwood cardigan aan toe te voegen.

Multicolour Print basic T-shirt

Ik draag vaak zwart/witte combinaties en mix diverse designs met elkaar. Streepjes, stippen, kantwerk in zwart/wit zijn prima te mixen. Ik wil graag dezelfde ‘lef’ tonen met de kleuren maar dat vraagt uitdaging en lef.
Beide dochters werd naar hun mening gevraagd. De oudste vond alles prima op de combinatie met het laatst gemaakte Chanelstyle jasje na. De jongste vond alles prima combineren.
En wat ga ik doen: alle combinaties dragen en ik hoor graag wat de omgeving ervan vindt.

Multicolour Print basis T-shirt

Nog meer multicolour print stoffen?

Zondag 24 maart was de Stoffenbeurs in Haarlem en daar zag ik een jersey in een Mondriaan print liggen.

Multicolour Print basic T-shirt

Mijn eerste reactie was kopen, maar ik besloot eerst een heel rondje te lopen om te zien wat er nog meer was.
Mijn missie is nog steeds ‘Use What You Have’ maar de bodem van mijn voorraad is in zicht. De Mondriaan stof ging uiteindelijk niet mee naar huis, maar wel een oud roze rekbare stof voor een vest dat prima past bij T-shirt stof dat ik nog in voorraad heb. 

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.