Ik kan het niet laten om zo af en toe een knuffel te maken. Een leuke afwisseling op het maken van de kleding. Een project waarbij je je niet druk hoeft te maken over pasvorm en stijl.
Misty Richardson ontwierp dit Bunny patroon. Ik maakte al eerder één van haar patronen: Cherry the Fox. Haar knuffelpatronen hebben een aantal duidelijke kenmerken: relatief groot hoofd ten opzichte van het lijf, poten met een voetzool en armen zonder een duidelijke hand.
Met Pasen in het vooruitzicht de perfecte knuffel om cadeau te doen aan een klein meisje.

Note: Misty’s Whimsies patronen zijn niet meer verkrijgbaar.

Misty Whimsies Cotton the Bunny

patroon en stofkeuze

Misty Richardson stelt dit patroon gratis ter beschikking op haar Facebook pagina. Je kunt kiezen uit een konijn met hangende of rechtopstaande oren.
Ik had meteen een idee welk materiaal ik wilde gebruiken. In mijn kast met afgedankte kleding heb ik ook een stapel met vervilte truien.

Misty”s Whimsies

Ik koos voor een lichtgrijs 100% cashmere vestje dat ooit gedragen is door jongste dochter. Het lichtroze fleece is van een afgedankte ochtendjas en het witte borg is van de binnenkant van een capuchon.

Misty Whimsies Cotton the Bunny

maakproces

Het patroon heeft toegevoegde naadwaarden, geschreven instructies met illustraties. Als je de instructies van begin tot eind volgt levert het maken van deze Bunny geen problemen op.
Ik heb de instructies twee keer moeten herlezen voor het stikken van het pluimstaartje, maar ook hier is het een kwestie van gewoon doen wat er staat.

Misty Whimsies Cotton the Bunny

Mijn keuze om met vervilte wol aan de slag te gaan leverde op sommige punten extra dikke lagen op tijdens het stikken zoals bij hoofd en armen. Een nivelleerplaatje is dan een geweldig hulpmiddel om het hoogteverschil weg te nemen.
Ik gebruik bij het stikken van knuffels altijd een kleinere steeklengte, 1.5 mm, zodat rondingen na het vullen ook mooi rond blijven.

Misty Whimsies Cotton the Bunny

Tijd en Kosten

Tijd: patroon dupliceren 30 minuten; knippen 45 minuten; rijgen, stikken en afwerken 6 uur; opvullen 1 uur
Kosten: patroon printen € 0,20; garen € 1,50; fiberfill € 3,00

Misty Whimsies Cotton the Bunny

Mijn versie van de Misty’s Whimsies Bunny knuffel

Voor dit konijn is de ‘averechtse’ kant van het vestje gebruikt. De knuffel voelt ongelooflijk zacht aan en de buik van de teddy zorgt voor wat contrast.
De ogen en neus zijn gemaakt van een restje zwart nepleer en met een smal zigzagsteekje op het hoofd gezet.
Deze Misty Whimsies Bunny knuffel is ongeveer 40 cm groot. Leuk als kraamcadeau of als knuffelvriendje voor een kind dat gek is op konijnen.

2 Comments on Misty’s Whimsies Cotton the Bunny

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.