Ik maakte vorig jaar dit vakantiesetje bestaande uit een plooirok en de Orageuse Paris Top.
Jongste dochter liet weten dat zij ook wel graag zo’n Paris Top wilde en vroeg of ik nog stof over had. Zij bofte: niet alleen had ik nog een restant van dezelfde stof liggen maar ook had ik nog een strook van het zwarte kant over.
De zomer ging voorbij en het verzoek bleef liggen maar ik vergat het niet. 

Jongste dochter kiest Orageuse Paris Top

Orageuse Paris Top

De Orageuse Paris Top is een T-shirt met een twist. De schoudernaad is vervangen door inzetstukken en de halslijn is zowel voor als achter verlaagd. De originele Paris Top heeft een rits middenachter.
Het stofadvies is geweven stofsoorten zoals canvas, gabardine of dunne denim. Het nadeel van een geweven stof is dat deze geen rek heeft.
Ik maakte tot nu mijn twee versies van jersey en dat bevalt mij prima.

Jongste dochter kiest Orageuse Paris Top

De versie voor jongste dochter

Ik nam de maten van jongste dochter en maakte haar versie in maat 12. Maat 12 is ongeveer gelijk aan maat 42.

Jongste dochter kiest Orageuse Paris Top

De halsbeleggen zijn met de coverstitch zichtbaar op 2.5 centimeter afstand vast gestikt tegelijk met de kanten inzetstukken. Het is even een geduld klusje om de inzetstukken er goed in te zetten zodat voor- en achterpand mooi aansluiten op de mouwinzet. Rijgen en spelden zorgt ervoor dat alles netjes op zijn plaats blijft zitten.
Ook deze keer zijn de zijnaden iets ingenomen zodat er wat meer pasvorm ontstaat. 

Jongste dochter kiest Orageuse Paris Top

Tijd en Kosten

Tijd: patroon overtrekken en aanpassen 1 uur; knippen 30 minuten; rijgen, stikken en afwerken 4 uur
Kosten: de stof kreeg ik cadeau als troostprijs van Nooteboom na deelname aan de KNIPster 2016 wedstrijd; kant is afkomstig van een afgedankt T-shirt; garen € 2,00

Jongste dochter kiest Orageuse Paris Top

Jongste dochter en haar Orageuse Paris Top

Jongste dochter was aangenaam verrast dat de Paris Top nu al had gemaakt voor haar. Zij gaat in mei een week vakantie houden in Frankrijk en dan gaat deze Paris Top zeker mee in de koffer.

Jongste dochter kiest Orageuse Paris Top

Zij blij en ik ook blij. Mijn stoffenvoorraad is ook weer met één stuks geslonken.
Mijn volgende project? Ik ga met een streepjes stof vele kanten uit.

3 Comments on Jongste dochter kiest Orageuse Paris Top

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.