Manlief vroeg of ik voor hem een nieuw overhemd kon maken. Het liefst in een andere kleur dan blauw of grijs want ook hier komt mijn voorliefde voor een bepaalde kleur boven water. Samen gingen we naar de Stoffenloods in Heemskerk waar hij een rode gestreepte stof uitkoos.
Met streepjes kun je dingen doen en zo leuke effecten bereiken. Het LMV Cliff hemd is hiervoor uitermate geschikt vanwege de opvallende rugpas. Ik begon met het uitwerken voor een paar ideeën voor een gestreepte LMV Cliff hemd versie.

Gestreepte LMV Cliff hemd

De ideeën en het uitwerken

Ik knipte de mouw ter hoogte van het split in tweeën. De naad van twee mouwstukken sluit precies aan op de naad van de schouderpas en achterpand. Tijdens het knippen van de mouw lette ik erop dat de strepen van de schouderpas door zouden lopen in de mouw.

Gestreepte LMV Cliff hemd

Het onderste deel van de mouw besloot ik schuin te knippen waarbij de mouwsplitdelen aangeknipt zouden worden.
Ik vond in de bak met afgedankte overhemden een overhemd dat perfect paste bij de gestreepte stof. Hiervan werden de binnenkant van de schouderpas, de kraagstaander, de kraag en het manchet.

Gestreepte LMV Cliff hemd

Knippen en Stikken

Het werken met strepen vraagt altijd wat extra aandacht als je wilt dat ze netjes aansluiten en doorlopen. Ik ben een zondagmiddag bezig geweest om alles netjes geknipt te krijgen.

Gestreepte LMV Cliff hemd

Het verwerken van de aangeknipte mouwsplitten was ook even zoeken wat de beste oplossing zou zijn.
De delen met contraststof zijn met bijpassend garen gestikt. Knopen zijn afkomstig van een afgedankt overhemd.

Gestreepte LMV Cliff hemd

Tijd en Kosten

Tijd: patroon aanpassen en nieuwe mouwdelen tekenen 30 minuten; knippen 3 uur; stikken, afwerken en met de hand knopen aanzetten 9 uur
Kosten: stof € 12,50; garen € 3,50; vlieseline € 1,00

Gestreepte LMV Cliff hemd

Manlief en zijn nieuwe gestreepte LMV Cliff hemd

Manlief kon niet wachten tot zijn nieuwe overhemd klaar was. Ik moest aan een ander overhemd een afgevallen knoop aanzetten en hier ontstond spraakverwarring. Hij vroeg of het klaar was en ik dacht dat hij doelde op de aan te zetten knoop. Mijn ja zorgde ervoor dat het gestreepte LMV Cliff hemd in de kledingkast werd gehangen.

Gestreepte LMV Cliff hemd

De knoopsgaten waren nog niet gemaakt dat zou ik pas de volgende dag gaan doen. Een kleine teleurstelling dus. Je snapt het al: manlief is dik tevreden met dit nieuwe overhemd.
Maak jij ook wel eens overhemden? Volgend project voor manlief? Ik heb daar al ideeën over maar ben nog op zoek naar een geschikte stof.

4 Comments on Gestreepte LMV Cliff hemd

  1. Echt een leuke. Altijd tof als je zaken kan recupereren van oude hemden. Moet ik ook eens gaan doen, de kraag verslijt altijd zo snel maar vaak is er verder nog veel bruikbare stof en uiteraard knoopjes aan

    • Dank je wel. Ik heb ondertussen een aardige stapel oude overhemden verzameld. Kragen en manchetten slijten inderdaad meestal als eerste. De rest van zo’n overhemd is nog prima bruikbaar en zeker de knopen. Ik zie graag een keer hoe jij een oud overhemd verwerkt.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.