Ik heb enige tijd geleden mijn kledingkast uitgezocht. Sommige veel gedragen T-shirts hadden hun beste tijd gehad en waren aan vervanging toe.
Alhoewel mijn stoffenvoorraad al aardig geslonken is vond ik toch een stuk lichtblauwe stof dat ik ooit kocht bij Sikkes en tussen de afgedankte kleding een nooit gedragen lange Tank jurk.
Tijd om aan de slag te gaan om vervolgens twee blauwe basic T-shirts aan mijn garderobe te kunnen toevoegen.

Twee blauwe basic T-shirts

Zelfgetekend patroon

Het T-shirt patroon tekende ik ruim een jaar geleden zelf. Je kunt op internet diverse instructies vinden en als je er een uurtje tijd in wilt steken kan ik je zeker aanraden om het zelf te tekenen. Mouwlengte, T-shirtlengte, mouwwijdte maar ook schouderlengte zijn meteen op maat. Een V-hals of ronde hals kun je naar je eigen smaak invullen.

Twee blauwe basic T-shirts

De Twee blauwe basis T-shirts 

Ik maakte toen ik begon met al mijn kleding zelf te maken T-shirts op een gewone naaimachine. Mijn Pfaff Ambition 1.0 beschikt over een gesloten overlocksteek en dat werkt prima. Het halsboordje werd afgewerkt met een tweelingnaald. De zomen van het T-shirt en de mouwen werden ook met de gesloten overlocksteek gestikt.

Twee blauwe basic T-shirts

Ik heb inmiddels sinds twee jaar ook een locker en coverstitch. Beide machines geven de meest professionele look aan T-shirtjes maar ook met een locker alleen kun je prima een T-shirtje maken.
Vier avonden later lagen mijn twee nieuwe T-shirts in de kast.

Twee blauwe basic T-shirts

Tijd en Kosten

Tijd: 
donkerblauwe T-shirt: Tank jurk uit elkaar tornen 1 uur; knippen 20 minuten; rijgen, stikken en afwerken 4 uur
lichtblauwe T-shirt: knippen 20 minuten; rijgen, stikken en afwerken 4 uur
Kosten:
donkerblauwe T-shirt: stof was afkomstig van afgedankte kleding; garen € 1,00
lichtblauwe T-shirt: stof € 10,00; garen € 1,00

Twee blauwe basic T-shirts

Twee nieuwe blauwe basis T-shirts

Deze twee nieuwe blauwe basis T-shirts zijn een prima vervanging voor de afgedankte T-shirts en passen uitstekend bij de Blackwood cardigan en het allernieuwste Chanel jasje.

Twee blauwe basic T-shirts

€ 12,00 voor twee perfect passende T-shirts is geen prijs en ook een afgedankt kledingstuk heeft weer een prima bestemming gevonden.

Twee blauwe basic T-shirts

tIk heb de volgende lap uit de voorraad alweer op de tafel gelegd. Je hoeft niet lang te wachten: komende maandag kun je het resultaat zien.

2 Comments on Twee blauwe basic T-shirts

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.