Een tijdje terug liep ik tegen een coupon aan die ik niet kon weerstaan: een rekbare bouclé waarin verschillende kleuren zijn verwerkt. Deze bouclé stof heb ik ondertussen gebruikt voor de Blackwood cardigan en daar wilde ik graag een passend T-shirt bij. Mijn stoffenvoorraad is al aardig geslonken maar tussen de restlappen vond ik een bruikbaar stuk toe T-shirt stof. Perfect voor een JLH Gable Top roze versie.

JLH Gable Top roze versie

JLH Gable Top patroon en stikwerk

Het roze T-shirt is wederom een Gable Top omdat ik met de vorige twee versies één van Helen’s Closet patronen won en zo ontstond het idee om op deze manier een verbinding te maken tussen beide patronen.
De roze Gable Top is wederom uitsluitend met de locker gestikt en heeft ook deze weer een flatlock naad afwerking.
Ik zette ook bij dit T-shirt de mouwen er pas in nadat de zij- en mouwnaden gesloten zijn. Ik blijf dat zo doen omdat ik dat op de één of andere manier prettiger vind zitten en het ook beter past.

JLH Gable Top roze versie

Tijd en Kosten

Tijd: Knippen 30 minuten; Rijgen, stikken en afwerken 5 uur
Kosten: Stof was een restlap; Garen € 2,00

JLH Gable Top roze versie

Kant en Klaar

Ik ben weer helemaal tevreden met mijn nieuwe JLH Gable Top versie.
Een prima aanvulling in mijn kledingkast en het is weer eens iets anders dan mijn gebruikelijke zwart/grijs/wit. De duidelijk zichtbare naadafwerking is niet iets wat je kunt kopen in de winkel.
Natuurlijk is het in elkaar zetten en stikken van een T-shirt geen rocket science maar ook deze keer was ik toch weer een goede middag bezig met het in elkaar zetten en afwerken.

JLH Gable Top roze versie

Het volgende project

Ondertussen ligt het volgende project alweer op de tafel.
Er komt namelijk weer een nieuwe editie van Let’s Sti(c)k Together. Ik heb onlangs het stokje overgenomen van Flaflinko. Let’s Sti(c)k Together is een Nederlandstalige naai-uitdaging die door de zuiderburen werd gestart.
Ik besloot ooit te reageren of ik als noorderbuur mocht aanhaken en werd toegevoegd. Van het één komt het ander en van deelnemer werd ik organisator. Op dit moment zijn er 75 leden.
Vind je het leuk om mee te doen? Dat kan. Voorwaarden? Je bent Belgische of Nederlandse. Verplichtingen? Geen: je neemt deel aan een uitdaging als je tijd en zin hebt en het onderwerp je aanspreekt. Wil je meer weten? Stuur mij dan een mailtje met je vragen.

JLH Gable Top roze versie

5 Comments on JLH Gable Top roze versie

    • Dank je wel. Zo’n hoge boothals ik weer eens wat anders dan de reguliere ronde of V-hals afwerking. En wat de kleur betreft: ik probeer de komende tijd het zwart/grijs/wit links te laten liggen.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.