Het eerste Let’s Sti(c)k Together thema van dit jaar is impulsief. Zo’n beetje alles aan dit jasje is impulsief dus een perfecte keuze voor dit thema.
Ik kocht deze stof op het Stoffenspektakel, maar het bleek bij thuiskomst te kort afgeknipt te zijn en daarnaast ook nog eens erg scheef. Daar ging mijn beoogd kort jasje. Een alternatief werd gezocht en met het ‘impuls thema’ in gedachte besloot ik in een split of een second een nieuwe versie van een klassieker te maken. Hier is die: Mijn Handgemaakt Chanel style jasje.

Handgemaakt Chanel style jasje

Patroon voor het jasje

Ik gebuikte dit patroon al diverse in het verleden.
Niet alleen voor mijzelf maar ook voor de jongste dochter en zelfs voor een setje witte dames pakken.
Het originele Chanel jasje heeft een driedelige mouw. Mijn versie een tweedelige. De stof is nogal dik daarom liet ik ook de opgestikte zakken vervallen. 

Handgemaakt Chanel style jasje

Andere impulsieve acties

Ik gaf al aan dat deze stof nogal dik is. Een rede om de beleggen van  een dunnere contraststof te maken. Van het één kwam het ander: ik besloot dit door te voeren op de goede kant van de stof met een stuk glitterend donkergrijs nepleer dat ik ooit kocht.
Ik wilde het jasje een roze voering geven maar ik liet het stofstaaltje thuis liggen, zag naast roze voering ook groen en besloot terstond te gaan voor groen.

Handgemaakt Chanel style jasje

Nog meer details

De mouwen zijn ingezet met een snorretje en zelfgemaakte schoudervullingen. Het ophanglusje is gevlochten van drie dunne reepjes voering. Voor bewegingsvrijheid heeft de voering een plooi middenachter.

Handgemaakt Chanel style jasje

Ik naaide als finishing touch de beroemde Chanel feature een ketting in de zoom zodat de jacket net voldoende gewicht krijgt om altijd netjes te blijven zitten.

Handgemaakt Chanel style jasje

Tijd en Kosten

Tijd: knippen 1,5 uur; rijgen, stikken en afwerken 20 uur
Kosten: stof voor het jasje € 10,00; donkergrijs nepleer € 4,50; voering € 6,00; versteviging € 0,50; garen € 5,00; ketting € 5,00; snorretje € 1,60

Handgemaakt Chanel style jasje

Mijn Handgemaakt Chanel style jasje

Ik ben er weer blij mee. Natuurlijk ontbreken er nog steeds een paar ‘originele’ details zoals quilten, opgestikte zakken en knoopsgaten. Dit jasje gaat het weer goed doen op een jeans met een T-shirt. De Gable Top die ik vorige week maakte past hier perfect bij.
Ik ben onlangs door mijn voorraad gegaan en kwam nog wat passende T-shirt stoffen dus daar ga ik de komende tijd mee aan de slag.

Handgemaakt Chanel style jasje

Let’s Sti(c)k Together deelnemers 

Handgemaakt Chanel style jasje

Ik ben uiteraard niet de enige die aan het impuls thema werkte. Nieuwsgierig hoe de anderen het thema invulden? Hieronder kun je hun namen lezen met een link naar hun bericht.
Adivastyle, Nathalie’s Naaisels, Blogliesje, woohoo by Davina, Two Owlettes, KreATRIEN, Miel de Fleur, Nie Nie Sewing, Gezien bij Justine, just delphine, Girls in Uniform, OOYAmade

37 Comments on Handgemaakt Chanel style jasje

  • Hallo Linda, Dank je wel. Ik heb de ketting gekocht in een kralenwinkel. Deze type ketting heet schakelketting en ook wel ankerketting. Als je in de buurt van Haarlem woont dit is waar ik het kocht: van der Raad kleinvak, Spaarnwouderstraat 124, Haarlem. Succes met het jasje.

  • Dank je wel voor het compliment. De groene voering was voor mij best wel een gewaagd besluit. Een snorretje is een tailortechniek die veel wordt toegepast bij herencolberts maar worden ook wel in dure dameskleding toegepast. Snorretjes worden in een colbert of jasje gezet zodat een mouw mooier valt. Zo’n snorretje zorgt ervoor dat de mouwkop mooi zijn vorm behoud maar ook dat de naadwaarden niet zichtbaar zijn aan de goede kant van de mouw.

  • Dank je wel. Ik hou van een klassieke stijl maar wel met een knipoog. En het maken van alle details vind ik iedere keer weer leuk om te doen, het verhaal er achter te lezen en de techniek toe te passen.

  • Dank je wel. Ik ben ook blij dat ik er een bestemming voor heb kunnen vinden ook in de vorm van een jasje. Het andere jasje komt ook nog een keer aanbod.

 1. Leuk idee! Prachtig jasje en bedankt voor je eerlijkheid. Soms heb ik het idee dat anderen in 3 uurtjes iets af hebben en ik al een les besteed aan het patroon naar mijn wens krijgen en het uit de stof krijgen.

  • Dank je wel. Ik weet ook niet hoe anderen het soms doen. T-shirtjes in één uur? Ik ben echt een goede middag bezig. Vorig jaar maakte iemand een vestje in nog 90 minuten. De video was echt geweldig om naar te kijken. Ik probeerde het ook met een bijna gelijksoortig vestje en was bijna 7 uur bezig. Het maken van kleding is voor ontspanning en zeker bij het maken van jasjes en broeken heb ik er baat bij om daar de tijd voor te nemen.

  • Dank je wel. En die groene voering was voor mij wel een gedurfd besluit maar uiteindelijk ben ik wel blij dat ik van het veilige en vertrouwde ben afgestapt.

   • Wat een prachtig jasje, en wat een fijne blog! Niet alleen staat het voor mij als beginner boordevol tips, maar het is – misschien raar om te zeggen – ook zo fijn herkenbaar! Ik woon eventjes niet in Nederland en ik word daardoor een beetje sentimenteel geloof ik… De foto’s in de tuin kunnen bij mijn ouders in het dorp zijn genomen, en de kleding is precies de stijl en snit van mijn tantes. Echt ongelooflijk leuk!

    • Dank je wel voor de complimenten. Fijn te lezen dat je mijn blog waardeert en er ook nog zinvolle tips vindt die je kunnen helpen bij het maken van kledingstukken. Nederland is een heerlijk land om in te wonen en werken.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.