Deze twee nieuwe zelfgemaakte baby outfits gaan wederom naar Stitching Creatief voor Babyspulletjes. De Fibre Mood Blake, een leuk skinny baby broekje is de basis voor de meeste broekjes. De LMV Bo romper werd gebruikt om de bijpassende T-shirts te maken.

Stoffen voor beide outfits

Begin januari ontving ik een grote doos met restant stoffen om er kleding voor het goede doel van te maken. Ik besloot eerst maar eens alles te sorteren en combinaties te maken met mijn overige stoffen die ik heb liggen voor dit doel. 

De setjes

Ik heb nog steeds een aantal Flosstyle Babies First Toys liggen. De dinosaurus is de basis geworden van de groene outfit. Het hele setje bestaat daarnaast ook uit twee broekjes, drie T-shirts, twee slabbetjes en een mutsje. Eén T-shirtje en ook het mutsje kregen nog een hartje dat met een klein zigzagsteek is vastgezet.

Het roze setje is een combinatie van licht lila, roze en donker roze. Het roze setje heeft één harembroekje met voetjes, een Fibre Mood Blake broekje, twee T-shirtjes, twee slabbetjes en een mutsje.

Ook hier kregen één T-shirtje en één slabbetje een hartje. Ik tekende deze keer het knuffeltje: een slapend sterretje met het gezichtje van een baby. Dit sterretje heeft een rammeltje dat een zacht geluid geeft.

Gebruikte stiksteken

Het overgrote deel van beide setjes zijn gemaakt met de lockmachine en de coversteek machine voor de elastiekentunnels van de broekjes.
Flatlock zoomafwerking, rolzoom en de gewone locksteek. De slabbetjes en knuffels zijn op de naaimachine gestikt.

Tijd en Kosten

Tijd: knippen 1 uur; stikwerk en afwerking 16 uur
Kosten: De stoffen zijn afkomstig van een Happy Textiles giveaway, donatie en restanten van mijzelf; diverse garen € 2,50; elastiek € 3,00; klittenband € 1,00; rammeltje € 1,00; fiberfill € 0,50

Twee nieuwe zelfgemaakte baby outfits

Dit is mijn derde bijdrage voor de Stichting Creatief voor Babyspulletjes. Het is een geweldige manier om restanten te verwerken en een aanstaand ouderpaar iets nieuws te geven voor hun kindje wat nog nooit gedragen is door een ander.
Ik heb ondertussen al weer nieuwe combinaties klaar liggen en ideeën gekregen voor een volgende serie. 

3 Comments on Twee nieuwe zelfgemaakte baby outfits

    • Dank je wel. Ik vind het altijd weer leuk om babysetjes te maken zodat ook restanten een goede bestemming vinden.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.