SewOver50 heeft een oproep gedaan om te kijken welke patroonmakers en patroontijdschriften fotomodellen op leeftijd gebruiken om hun kledingpatronen aan te prijzen. Ik besloot mijn productie van het afgelopen jaar onder de loep te nemen en te kijken wie of wat model staat voor de patronen die ik in 2018 gebruikte.

De zelfgemaakte kleding met patroonkeuze

Ik maakte de volgende sweaters: Toaster, LMV Oslo, Elastic Tie Sweater, nog een Toaster, Sunday Every Day en een Talvikki. Al deze sweaters worden getoond door jongere fotomodellen even als de Gable top, Paris Top, Franki Top, Frances Top, Summer Tulip Top.

Elle Puls staat model voor haar eigen patronen en als ik zo haar ‘about me’ lees vermoed ik dat zij rondom de 40 is. Ik maakte haar Knotenshirt Mahe, Shirtbox en Sydney blouse.

De Burdastyle blouse komt uit de plus size serie met een 40+ ogend model en de illustratie bij de Blaire Top heeft een tekening van een model met onbestemde leeftijd.

Het Vogue patroon wordt aangeprezen door een typisch 80s styled tekening met relatief jong ogende modellen.

Ook de Manteau Gerard, de LMV Malmö jeans en een BurdaStyle rok worden gedragen door jongere fotomodellen.

Wie maakten nog meer dezelfde modellen als ik?

Het voordeel van internet is dat veel maaksters hun gemaakte kleding showen op blogs en Instagram. Hashtags zorgen ervoor dat je de meeste versies eenvoudig terug kunt vinden. Ik besloot deze vraagt stellen voor de Gable Top die ik diverse keren in 2018 maakte. Internet geeft bij de zoekvraag Gable Top dit overzicht en Instagram dit #gabletop overzicht. Kortom Gable Tops in vele maten en leeftijdscategorieën.

Kledingpatronen aanprijzen met fotomodellen op leeftijd

Hecht ik er waarde aan om een kledingpatroon getoond te zien door een fotomodel op leeftijd? Zou ik een patroon eerder aanschaffen als er voor een model van mijn leeftijd wordt gekozen? Dat brengt mij dan op de vraag ‘hoe kom ik tot een patroon keuze’.

Hoe kom ik tot een patroon keuze

Wat bepaald voor mij dat ik een kledingpatroon wil gaan maken? Als een kledingstuk mijn aandacht heeft getrokken, bekijk ik eerst de technische tekening en de diverse patroondelen vervolgens lees ik de beschrijving en de instructies.

Betreft het een ouder patroon dan ga ik op internet op zoek naar reviews. Tot slot denk ik na of het model iets is voor mijn figuur, of het past binnen mijn al bestaande kleding en uit wat voor een soort stof ik het zou gaan maken. De leeftijd van het fotomodel speelt bij mij daarbij geen rol.

Hoe kijk jij tegen de rol van fotomodellen aan en welke afwegingen maak jij bij je patroonkeuzes?

2 Comments on Kledingpatronen aanprijzen met fotomodellen op leeftijd

  1. Leeftijd van de modellen maakt mij echt niets uit (ik ben 72). Ik zoek eerst via de technische tekeningen of het patroon het model is wat ik ongeveer in mijn hoofd heb en of het bij mijn stof past. Vaak combineer ik meerdere patronen om te komen tot mijn beoogde werkstuk. Ik ben een redelijk ervaren naaister.

    • Leuk te lezen dat je ongeveer dezelfde punten benoemd die ik afweeg of een bepaald patroon wel of niet binnen mijn stijl past.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.