Deze gebreide verbindende strepen tunnelsjaal is een breiproject waarvoor ik allerlei restjes breigaren heb gebruikt.
Zo af en toe brei ik weleens een sjaal of omslagdoek. De Mondsee scarf was de laatste maar ook de Camus wrap, Varjo, Sonnensegel, Me and You en Keffiyeh wrap allemaal gebreid met ongeveer dezelfde breigarendikte.
Ondanks dat ik niet echt een breister ben heb ik wel wat knotten breigaren in huis en uiteraard restanten. Twee keer deed ik mee aan de Innocent campagne en breide mini mutsjes.
Ik liet afgelopen winter één van mijn sjaals liggen in de trein. Ik besloot direct een nieuwe te maken maar legde het weg toen het lente werd. Langzaam werd het weer kouder en ik pakte de sjaal weer op.

Verbindende strepen tunnelsjaal

Gebreide verbindende strepen tunnelsjaal patroon

Deze tunnelsjaal begon als een omslagdoek die ik ook als sjaal zou kunnen gebruiken. Zonder patroon begon ik in een tricot steek te breien. Ook het aantal naalden per streep stond vooraf niet vast.

Verbindende strepen tunnelsjaal

Het vervolg

Na het breien van twee strepen zag ik dat de sjaal wel erg saai zou worden. Terwijl ik met de derde kleur begon kwam het idee om een steek te laten vallen tot aan het begin en deze met een haaknaald omhoog te halen.

Verbindende strepen tunnelsjaal

Ik maakte daarbij een averechtse steek die ik weer invulde met een contrasterende kleur en de haaknaald. Het resultaat was prima en leverde precies het effect waar ik naar op zoek was. En als je dan eenmaal bezig bent besloot ik ook dergelijke strepen te maken die halverwege beginnen en eindigen.

Halverwege

Verbindende strepen tunnelsjaal

Halverwege begon ik in te zien dat de omslagdoek allesbehalve breed genoeg zou zijn. Al breiend begon het idee van een tunnelsjaal te ontstaan.
Nu nog bedenken hoe. De eerste stap was eenvoudig: het sluiten van de tunnel met een maassteek. Vervolgens haakte ik langs de elke lange kant een rij vasten. Beide vastenrij zijn tot slot met een have vaste steek met elkaar verbonden.

Verbindende strepen tunnelsjaal

Gebreide verbindende strepen tunnelsjaal kant en klaar

Verbindende strepen tunnelsjaal

Deze tunnelsjaal is prima. Zo kan ik hem twee keer rond mijn hals dragen waardoor er lekkere, zachte en warme laag ontstaat.
Dit is misschien wel de eerste keer dat ik aan een project begon zonder patroon. Het is misschien ook wel iets wat prima kan als je een sjaal wilt breien omdat het ‘groeit’ bij iedere steek.

Verbindende strepen tunnelsjaal

Een volgend breiwerk staat alweer op de pennen. Ook weer met breigaren dat ‘ergens’ in een kast lag. Ik streef ernaar het voor de lente af te hebben.

2 Comments on Gebreide verbindende strepen tunnelsjaal

  1. goed gevonden met die streepjes om de kleuren te verbinden! Maar ik hoop toch dat je hem snel kan wegleggen tot volgende winter, want het zonnetje vind ik wel tof 😉

    • Dank je wel. Het zonnetje doet inderdaad zijn best, maar in de ochtend- en avonduren kan ik een sjaal nog prima gebruiken.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.