Een kerstkrans aan de voordeur is een leuke verwelkoming van gasten maar ook aan de muur in de kamer is zo’n kerstkrans zeker niet verkeerd.,Niet verwonderlijk dus dat een zelfgemaakte kerstkrans op mijn lijstje staat.
Iemand liet ruim twee jaar geleden op Facebook deze voorjaarskrans zien met als suggestie dat het ook prima met kerststoffen te maken zou zijn.
Ik kocht een strokrans, verzamelde stoffen en om de materialen bij elkaar te houden ging alles in een tas maar deze tas belandde in een kast.
Aan het begin van het jaar plaatste ik deze zelfgemaakte stoffen kerstkrans op het maandelijkse maakprojecten lijstje en daarmee wordt deze krans mijn vijfde zelfgemaakte kerstdecoratie.

Zelfgemaakte stoffen kerstkrans

Het maken van de kerstkrans

Het patroon geeft een duidelijk overzicht van de materialen die je nodig hebt. Naast de beschrijving zijn er duidelijke foto’s bij iedere stap. Een goede ondersteuning als je nog nooit een dergelijke krans hebt gemaakt.
Ik wikkelde eerst de krans om met een oud afgedankt T-shirt die ik verknipte tot één lange reep.
Bij gebrek aan een lijmpistool of geschikte textiellijm voor het vastplakken van de blaadjes heb ik deze allemaal met de hand vastgenaaid op de krans.

Zelfgemaakte stoffen kerstkrans

Tijd en Kosten

Tijd: knippen van de lapjes 2 uur; T-shirt verknippen en krans omwikkelen 30 minuten; vierkanten tot ‘blaadjes’ maken en vastzetten op krans 12 uur; afwerken 15 minuten
Kosten: strokrans € 2,50; stoffen € 3,00

Zelfgemaakte stoffen kerstkrans

Mijn kerstkrans

Mijn krans kreeg uiteindelijk 58 blaadjes ondanks dat de krans een maat kleiner is dan die van het patroon. De gebruikte strokrans is ronder dan de piepschuim versie. Door de rondere vorm moest ik steeds opletten dat de stof die om de krans gewikkeld is onzichtbaar bleef.
Een leuk project dat prima te doen is in de avond. Het lijmpistool heb ik zeker niet gemist. Soms als ik niet tevreden met de plaats van een paar lapjes dan waren deze eenvoudig te verwijderen en te herplaatsen.
Als ik mij nog een keer aan een dergelijke krans waag dan steek ik alle ‘blaadjes’ vooraf vast op de krans om ze vervolgens als ik tevreden ben het resultaat vast te zetten.
Ondertussen heb ik alle restanten lapjes verzameld om daar nog één klein aardigheidje van te maken. Je kunt aanstaande vrijdag zien wat het geworden is.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.