Gillian startte in 2012 met de Sewing Top Five serie. Deze Sewing Top Five heeft 5 categorieën: hits, missers, highlights, terugblik en goals en elke categorie krijgt een apart blogbericht.
Ik vind het een leuk idee maar besloot om deze 5 categorieën samen te voegen in één serie. Waarom? Omdat ik niet zoveel missers heb (niets werd verpest tijdens een wasbeurt, nooit gedragen of als het niet naar mijn zien was: vertimmerd tot iets draagbaars). En omdat ik geen voorkeur heb is dit een overzicht in willekeurige volgorde.

Sewing Top Five 2018

Eerste item

Sewing Top Five 2018

Ik begin met de Style Arc Blaire bloes die ik maakte voor mijn moeder.  Ik deelde deze bloes op Instagram. Het werd opgepikt door de Sew Over 50 account en kreeg een overweldigend (voor mij dan) hoeveelheid likes en comments. Ik maak graag kleding voor anderen die het leuk vinden om wat ik maak te dragen.

Tweede en derde item

Sewing Top Five 2018

Ofschoon ik niet zo vaak jurken draag is deze gestreepte jurk gemaakt van een zelfgetekend T-shirt patroon vaak uit mijn kledingkast gekomen. Deze jurk heeft ook een cocktail versie. Spelen met strepen past in de categorie terugblik maar ook in die van goals. Spelen met strepen kan veel toevoegen aan kleding. De LMV Odette Top is ook een goed voorbeeld van dit effect: de neklijn van dit gestreepte T-shirt wordt bepaald door de lijn van de strepen.
Een overhemd voor manlief. Ik begon met het maken van boxershorts en T-shirts. Naarmate mijn zelfvertrouwen toenam besloot ik de sprong te wagen. Ik werk graag met contrast stoffen waarvoor ik meestal afgedankte overhemden gebruik.

Sewing Top Five 2018

Duurzaamheid: vierde en vijfde item

Sewing Top Five 2018

Duurzame kleding is een hot item op het moment. Als je naar de serie genaaid hebt gekeken dan heb je een beeld gekregen van het werken onder mensonwaardige omstandigheden, chemicaliën gebruik en de daarmee gepaard gaande milieuvervuiling, onderbetaling. Al maak ik dan zelf mijn kleding dan is er nog altijd de vraag over de herkomst van de stoffen die ik koop. Ik probeer door hergebruik van afgedankte kleding en zoveel mogelijk stofrestanten te verwerken zomin mogelijk weg te gooien.
Het vierde item is gemaakt van een afgedankte jurk en ook dit T-shirt kreeg een ruime waardering op mijn Instagram account.
Tot slot mijn Kooka Craft Sloth die naast mij zit bij de naaimachine: gemaakt van een afgedankte sweater.

Sewing Top Five 2018

Wat staat er voor 2019 op mijn lijst

Deze december maand stond bol van zelfgemaakte kerstdecoratie. Ik maakte alleen deze Pruella jOne Cardigan voor mijn moeder en de Sunday Everyday Sweater voor mijzelf.
Mijn 2019 goals? Ik ga door met het reduceren van de stoffenvoorraad en daarnaast geen patronen kopen. Mijn patroonvoorraad is zo groot: er is meer dan ik maken kan. PDF-patronen kopen en opslaan is zo makkelijk. Daarnaast heb ik ontdekt dat ik ook veel patronen heb die erg veel op elkaar lijken en dat sommige patronen (zoals de 50s-look) helemaal niet mijn stijl zijn.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.