Al hoewel Sinterklaas vieren steeds meer onder druk komt te staan hebben wij met onze beide dochters en aanhang een ouderwets gezellig avondje van gemaakt. Spelletje, eten en dan de cadeautjes met gedichten. Ik heb ondertussen een begin gemaakt met de zelfgemaakte kerstversiering. Mijn Nikolaus Taschen krijgt gezelschap van dit zelfgemaakt kerstsokje met bontrand. Eigenlijk was dit zelfgemaakt kerstsokje niet gepland maar er was een vraag naar testers voor dit patroon dus dat kwam mooi uit omdat ik deze maand diverse decoraties wil maken. Dit gratis patroontje kun je vinden bij Stoffenspulletjes.

Zelfgemaakt kerstsokje met bontrand

Het patroon

Het patroon bestaat uit één deel die je vier knipt. Twee delen voor de buitensok en twee delen voor de binnensok. Naadtoeslagen zijn toegevoegd. Op het patroon staat keurig aangegeven waar het koordje geplaatst moet worden en waar de keeropening zit. De beschrijving is voorzien van illustraties om je van begin tot einde te helpen om het kerstsokje te maken. Deze geïllustreerde beschrijving is zeker handig voor een beginner maar ook voor iemand die niet zoveel ervaring heeft met het maken van gevoerde tassen, tasjes en zoiets als dit kerstsokje.

Zelfgemaakt kerstsokje met bontrand

Mijn versie

Aangezien dit een testversie betrof veranderde ik niets aan het patroon. Mijn enige ‘aanpassing’ is het afknippen van de bontrand geweest omdat ik niet voldoende bont had om de gehele binnensok van bont te maken. Nadat de bontrand op de binnensok was gestikt heb ik deze platgestikt op de rest van de binnensok. Zo blijft de bontrand mooi liggen en zal de rest van de binnensok niet naar buiten ‘piepen’. Ook dunde ik de hiel en teen uit en knipte in de ronde overgang van heen naar voet in om trekken te voorkomen.

Zelfgemaakt kerstsokje met bontrand

Tijd en Kosten:

Tijd: knippen 20 minuten; rijgen, stikken en afwerken 3 uur
Kosten: patroon printen € 0,10; stof € 1,00; garen € 0,25

Zelfgemaakt kerstsokje met bontrand

Mijn zelfgemaakt kerstsokje met bontrand

Ik gebruikte voor dit kerstsokje een stevige katoenen kerststof voor de buitenkant. Het bont is afkomstig van een afgedankte konijnenslof. De rest van de binnenkant is gemaakt van een dunnere katoenen kerststof. Mijn kerstsokje hangt nu gezellig bij de kerstman. Mijn volgende project wordt een gnoom waarin twee paar afgedankte sokken ga verwerken. 

6 Comments on Zelfgemaakt kerstsokje met bontrand

    • Het is zeker een leuk ontwerp dat heeft Stoffenspulletjes goed gedaan. Ik heb vorig jaar diverse restanten kerststoffen gekocht om zelf kerstdecoraties te maken. Deze kerststof is heerlijk stug en behoud mooi zijn vorm. ideaal voor deze kerstsok.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.