Tijdens mijn bezoek aan het Stoffenspektakel was ik op zoek naar stoffen voor mijn moeder. Zij wilde graag een vest en trui. Het is nooit eenvoudig om zomaar in het wilde weg stoffen voor een ander te kopen met slechts een paar aanwijzingen. Liever geen zwart of grijs maar iets met rood, mosterdgeel of groen.
Mijn eerste aankoop voor haar was een jeanskleurige reliefstof met wat grijs erin. Perfect voor een vest.
Ik zocht diverse patronen voor vesten op uit tijdschriften die ik heb maar zocht ook nog even op internet. Zo liep ik tegen de Pruella Cardigan jOne aan. Deze ging mee in het voorstel. Mijn moeder kennende koos zij voor jOne.

Pruella Cardigan jOne

Pruella Cardigan jOne patroon

Je kunt vooraf de werkbeschrijving bekijken en downloaden van het vest. Ik vind dit een groot pluspunt. Het geeft je de mogelijkheid om de constructie te bekijken, het aantal patroondelen, het stofverbruik en hoe diverse patroondelen op de stof gelegd worden.
Lees vooraf goed door waar naadtoeslagen nog moeten worden toegevoegd en waar niet omdat bij een paar patroondelen deze alvast zijn toegevoegd.
De kraagplooi en de diepe zakken die verwerkt zijn in de schuin geknipte dwarsnaden van het voorpand zijn in het oog springende details.

Pruella Cardigan jOne

Stikwerk

Ik stikte deze cardigan volgens de werkverschrijving op de locker en coverlock.
Aan de mouwen heb ik vooraf nog 5 centimeter extra lengte toegevoegd maar uiteindelijk vielen de mouwen bij mijn moeder nog te kort. Ik heb dit opgevangen door manchetten aan de mouwen te stikken die ook nog eens 4 centimeter breed zijn. 

Pruella Cardigan jOne

Tijd en Kosten

Tijd: patroon printen, plakken en aanpassen 45 minuten; rijgen, stikken en afwerken 6 uur
Kosten: patroon € 7,90; printen en plakken € 2,70; stof € 20,00; garen € 2,00

Pruella Cardigan jOne

Mijn ervaring met Pruella Cardigan jOne

Ik maakte voor mijn moeder maat XL. De versie die ik voor mijn moeder maakte is 10 centimeter korter dan de oorspronkelijke cardigan. De werkbeschrijving met de bijgeleverde illustraties zijn prima. Eerlijkheid gebied mij te zeggen dat de illustraties aan de kleine kant zijn. Ik print werkbeschrijvingen nooit uit maar gelukkig kan ik op mijn laptop het wel vergroten. Al met al een leuk patroon dat zeker nog een keer gebruikt gaat worden dus een Cardigan jOne in mijn maat komt er zeker. En mijn moeder? Zij is weer helemaal tevreden met het nieuwe vest. Het is ruim genoeg, heeft een goede rek, zakken en is bovendien lekker warm tijdens de koude winteravonden.

2 Comments on Pruella Cardigan jOne

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.