Dit is mijn laatste zelfmaak project voor Kerstmis. Op tafel lagen nog allerlei kleine stofrestjes van de diverse kerstprojecten waaraan ik de afgelopen maand heb gewerkt.
Ik ging op zoek naar een project waarin ik deze kleine stofrestjes zou kunnen verwerken. Sewing4Free heeft diverse leuke ideeën voor kerst. Ik vond al zoekende deze Kerstmis stocking voor cadeaukaarten. Een leuk klein project waar niet veel stof voor nodig is.

Kerstmis stocking voor cadeaukaarten

Patroon en instructies

De uiteindelijk stocking wordt ongeveer 15 bij 15 centimeter. De toegevoegde naadwaarde is ongeveer 6 millimeter. Het quilten ziet er in mijn ogen simpel uit en wordt gedaan tijdens het maakproces.
De instructies zijn prima beschreven en ook bijgevoegde foto’s die iedere stap begeleiden zijn duidelijk en laten vooral goed zien hoe je de rits moet inzetten. 

Kerstmis stocking voor cadeaukaarten

Mijn versie

Voor beide delen van deze stocking heb ik restje stof gebruikt. Ik heb het quilten achterwege gelaten omdat ik hiervoor geen materiaal in huis had.
Ik stikte eerst de diverse lapjes aan elkaar en maakte zo twee lapjes. Beide lapjes werden vervolgend verstevigd met vlieseline.
De diverse naden zijn ‘doorgestikt’ met een driedubbele zigzagsteek met geel garen waardoor de diverse lapjes meer in het oog springen.

Kerstmis stocking voor cadeaukaarten

Geheel onverwachts bleek bij één kant van de stocking een hiel en ‘schoenpunt’ ontstaan te zijn. Het rode lintje zorgt ervoor dat deze stocking in de boom of aan de schoorsteenmantel kan hangen.

Kerstmis stocking voor cadeaukaarten

Tijd en Kosten

Tijd: verwerken en aan elkaar stikken van de diverse stofrestjes 45 minuten; stocking stikken en afwerken 2,5 uur
Kosten: patroon printen € 0,10; vlieseline € 0,25

Kerstmis stocking voor cadeaukaarten

Het eindresultaat

Kerstmis stocking voor cadeaukaarten is een leuk project als er nog wat restjes stof over zijn en je het zonde vindt om ze zomaar weg te gooien. Je hebt voor nog geen euro een leuke en originele verpakking voor een cadeaukaart.

Kerstmis stocking voor cadeaukaarten

Ik moet eerlijkheidshalve wel vermelden dat de rits uit mijn doos met uitgetornde ritsen kwam. Deze Christmas Stocking Zipper Pouch krijgt zeker nog een vervolg in de komende jaren.
Ik heb nog twee projecten staan en ik wil het jaar afsluiten met een 2018 overzicht blogbericht met daarin een kleine vooruitblik.
Kerstmis is over een paar dagen. Het worden twee gezellige dagen met spelletjes en samen eten. 

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.