Kerstmis is ondertussen achter de rug en Oud en Nieuw is in aantocht. De eerste kerstdag droeg ik een jurk aan maar de tweede dag had ik iets eenvoudiger en comfortabeler aan.
De Ensemble Patterns Sunday Everyday Sweater was net op tijd klaar. Het is een oversized model waar je heerlijk in weg kunt kruipen maar ook het huis weer aan kant kunt maken.
Ik maakte mijn versie van een jeanskleurige sweaterstof uit mijn inmiddels aardig geslonken stoffenvoorraad en maakte de cropped versie.

Ensemble Patterns Sunday Everyday Sweater

Patroon en beschrijving

Dit is een oversized sweater met een aantal variaties. Alle opties hebben dezelfde naar voren gebrachte zijnaad, ronde hals en taps toelopende zoomboorden. Je kunt kiezen voor een korte of lange mouw, drie lengtes voor de sweater en high/low afwerking. Naadtoeslagen zijn toegevoegd. Het patroon is geschikt voor een ervaren beginner. De begeleidende illustraties in de vorm van tekeningen zijn duidelijk en helder.

Ensemble Patterns Sunday Everyday Sweater

Mijn versie

Ik draag graag hoog gesloten truien in de winter en besloot daarom mijn versie van een aangeknipte kol te voorzien.
Onlangs maakte ik deze Toaster sweater met verhoogde kol en dat leek ook een prima idee voor deze sweater. Verrassend genoeg waren de schouderlijnen van beide sweaters exact hetzelfde waardoor het bijtekenen van de kol een fluitje van een cent was.

Ensemble Patterns Sunday Everyday Sweater

Nadat de sweater geregen was vond ik de sweater bij het passen wel erg ruim zitten. De sweater werd op borsthoogte iets ingenomen maar waar ik geen rekening mee gehouden had was dat de naar voren gebrachte zijnaad van het achterpand niet meer aansloot op het voorpand. Ik besloot het zo te laten en hier met het aanzetten van de zoomboorden rekening mee te houden.

Ensemble Patterns Sunday Everyday Sweater

Tijd en Kosten

Tijd: patroon aan elkaar plakken 30 minuten; kol aantekenen 15 minuten; rijgen, veranderen van het achterpand, stikken en afwerken 8 uur
Kosten: patroon € 10,60 ($12,00), print- en plakkosten € 3,50; stof 17,50; garen 3,50; versteviging voor hals € 0,50

Mijn ervaring met de Sunday Everyday Sweater

Ensemble Patterns Sunday Everyday Sweater

Deze Ensemble Patterns Sunday Everyday Sweater heeft een leuke twist op de zo over bekende klassieke sweater.
Het is zeker een patroon dat nog een keer gebruikt gaat worden maar dan in één van de ander opties. De volgende keer pas ik de mouwwijdte iets aan. Ik maak dan een nieuw patroon die ook tussen twee maten in zit. 

3 Comments on Ensemble Patterns Sunday Everyday Sweater

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.