Een groot verschil is er niet tussen Sinterklaas en de Kerstman. Het zijn beide familiefeesten waarbij vaak geschenken gegeven worden. Grote maar ook kleine geschenken.
Bij Sinterklaas mogen de kinderen een paar keer voor 5 december hun schoen zetten. De volgende dag zit er dan een kleinigheid (snoep, potloden, paar sokken) in.
In de Engels georiënteerde wereld hangt men speciale sokken (Christmas stockings) boven de open haard. De Kerstman vult deze dan ook met een kleinigheid. Veel winkels hebben een groot aanbod van dergelijke ‘stocking fillers’.

EiWeih Nikolaus voor kleine geschenken

EiWeih Nikolaus voor kleine geschenken

Boven mijn open haard hangt al een kerstsok met daarbij de Nikolaus Tasche en de Kerstgnoom. Op internet kun je bij veel Engelstalige websites maar ook bij de Duitstalig leuke, veelal gratis patronen vinden om allerlei leuke verpakkingen te maken voor dergelijk kleine geschenken. Ook deze EiWeih Nikolaus vond ik op een Duitse website en ook dit is gratis te downloaden. De vorm maar vooral de sluiting doet mij een beetje denken aan een knijperzak. 

EiWeih Nikolaus voor kleine geschenken

Het patroon en de beschrijving

Je kunt met het EiWeih patroon diverse figuren maken. De naadwaarden (ongeveer 5-7mm) zijn aan het patroon toegevoegd.
De EiWeih figuren zijn in diverse maten te maken waarbij bij het bij 100% een ongeveer 25 cm groot figuur oplevert. Het patroon wordt geleverd met alle patroontjes voor de diverse figuren.

EiWeih Nikolaus voor kleine geschenken

De beschrijving is voorzien van een prima illustraties die als je het Duits even niet begrijpt een zeer goede aanvulling zijn.
Dit patroon is ook weer prima geschikt om hiervoor diverse restjes kerststoffen te gebruiken.

Mijn versie

Ik maakte mijn EiWeih Nikolaus van katoenen kerststof, een restje borg voor de baard en snor, een restje witte velours voor de ogen en een restje zwart nepleer voor de pupillen.
De baard, de bovenkant van de snor, ogen en pupillen zijn met een kleine zigzagsteek op het lijf gestikt.

EiWeih Nikolaus voor kleine geschenken

Een rood lintje zorgt ervoor dat de Nikolaus boven de open haard kan hangen.
Het eindresultaat? Een leuk project dat prima en dat op een middag te maken is. Ik printte mijn versie op 100% en ben benieuwd hoe dit figuurtje er een maatje kleiner uit ziet. Dat gaat op de lijst voor volgend jaar.

EiWeih Nikolaus voor kleine geschenken

Tijd en Kosten

Tijd: knippen 20 minuten; rijgen, stikken en afwerken 4 uur
Kosten: printkosten € 0,15; kerststof € 1,00

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.