Naast diverse tijdschriften met patronen erin, zoals de bekende LMV, FibreMood en KNIP-mode koop ik ook wel eens eens losse patronen. Deze losse patronen koop ik soms als papieren versie maar het merendeel zijn toch PDF-patronen. Je bestelt en betaalt PDF-patronen met een paar simpele clicks en vervolgens ontvang je een mail om het patroon te kunnen downloaden. Ook is er een overvloed aan gratis PDF-patronen te vinden. De zeven PDF-patronen uitdaging is een initiatief van Kloske Creatief en Mamariekes Ik maakte uit beide categorieën projecten in deze zeven PDF-patronen uitdaging.

Zeven PDF-patronen uitdaging

Welke gratis PDF-patronen gebruikte ik

Ik begon met Clementine Cat. Leuk patroon dat ik een beetje aanpaste. Clementine Cat kreeg onlangs haar snorharen. De Patty Doo Geo-bag was nummer tweede en een tutdoekje voor een babyuitsetje was nummer drie. Deze Ooyamade bag deed mee in de Sti(c)k Belgique maand en voor Halloween maakte ik een vleermuis. Al deze projecten zijn gemaakt van afgedankte kleding of restjes stof.

Zeven PDF-patronen uitdaging

Overzicht betaalde PDF-patronen

Wie goed heeft meegeteld weet dat het er(slechts) twee zijn. De JLH Gable Top en de Toaster sweater. Beide patronen gebruikte ik al eerder. Ik maakte de Gable Top in twee versies: zoals het patroon ontworpen is en met V-hals. Het leuke aan beide versies is dat hiervoor vooral de lockmachine is gebruikt. Ook de Toaster sweater onderging aanpassingen. 

Zeven PDF-patronen uitdaging

De uitdaging

Natuurlijk is zo’n Zeven PDF-patronen uitdaging leuk om te doen en het maakt je ook wat bewuster welke keuzes je maakt. Zo deed deze uitdaging mij maar weer eens realiseren met welk gemak ik soms PDF-patronen aanschaf en download.

Zeven PDF-patronen uitdaging

Het meerendeel van mijn voorraad PDF-patronen bestaat uit patronen die je gratis kunt downloaden. Veel zijn ook nu nog gratis, enkele waren tijdelijk gratis ter promotie. Daarnaast heb ik een aantal verworven door het patroon te testen. 

Zeven PDF-patronen uitdaging

En verder?

Ik mag binnenkort weer een aantal PDF-patronen aan mijn collectie toevoegen. Ik heb namelijk een paar prijzen gewonnen. Zo’n vijf jaar geleden nam ik het besluit om al mijn kleding zelf te maken. Mijn eerste werkstukken liet ik zien bij TMS en daar deed ik mee aan vele uitdagingen. Ieder jaar organiseert TMS de Indie pattern month. De Geo-Bag en Gable Top vielen in de prijzen maar ook mijn Elastic Tie sweater. Al met al voor mij in veel opzichten meer dan geslaagde uitdagingen.

Zeven PDF-patronen uitdaging

3 Comments on Zeven PDF-patronen uitdaging

    • Er is inderdaad zoveel. Ik verbaas mij ook iedere keer weer wat er allemaal te vinden is. Van kleding tot knuffels naar tassen en alles wat er tussen in ligt. De Geo-bag is echt een aanrader: leuk om te maken, prima tas met veel ruimte en goed te hanteren.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.