Een nieuwe ochtendjas stond al een ruime tijd op mijn to-do-lijstje. Mijn oude badstoffen ochtendjas had betere tijden gekend en hoewel ik een ochtendjas niet zo vaak draag zijn er momenten dat een dergelijke jas wel handig is. Ik wilde deze keer een andere stof dan badstof en tijdens een bezoek aan Antwerpen kocht ik deze wellness fleece stof. Als patroon gebruikte ik de Slouchy Cardi van Peppermint Magazine. Dit is een gratis patroon. Ter info: Je kunt op de website van Peppermint Magazine meer leuke gratis patronen vinden. 

Zelfgemaakte Wellness Fleece Ochtendjas

Iets meer over Wellness Fleece

Wellness Fleece is een dubbelzijdige stof met een klein beetje rek. De buitenkant ziet er uit zoals iedere sweaterstof en de zachte kortharige binnenkant ziet er een beetje uit als stof die gebruikt wordt voor knuffels. Het materiaal is licht en direct warm als je het aantrekt. Dit type ochtendjas is niet geschikt als badjas omdat de fleece in tegenstelling tot een badstoffen badjas geen vocht kan opnemen. 

Zelfgemaakte Wellness Fleece Ochtendjas

Slouchy Cardi patroon aanpassen

Ik koos voor maat B omdat ik geen ruim model wil.

Zelfgemaakte Wellness Fleece Ochtendjas Zelfgemaakte Wellness Fleece Ochtendjas

De onderkant maakte ik recht, een knoopceintuur, ophanglusje werden toegevoegd en het model van de zakken werd aangepast maar ook is er aan de middenvoornaad 5 cm bijgetekend. De mouwbiezen, halsboordbiezen, knoopceintuur, ceintuurlussen en zakinkijk zijn gemaakt van de zachte binnenkant zodat er contrast ontstaat. 

Zelfgemaakte Wellness Fleece Ochtendjas

Kosten en Tijd

Kosten: patroon printen en plakken € 3,00; stof € 25,00; garen € 3,00
Tijd: patroon aanpassen 15 minuten; knippen 60 minuten; rijgen, stikken en afwerken 12 uur

Zelfgemaakte Wellness Fleece Ochtendjas

Mijn nieuwe Wellness Fleece Ochtendjas

Ik ben superblij met mijn nieuwe ochtendjas. Het model sluit netjes aan en ook de mouwboorden sluiten lekker aan. Heerlijk om aan te hebben als ik snipverkouden ben en één of twee dagen tussen ‘op zijn’ en ‘op bed liggen’ doorbreng. Uiteindelijk ging er meer tijd in deze ochtendjas zitten dan ik verwacht had. Ik rekende op twee dagen maar was het dubbele bezig.

Zelfgemaakte Wellness Fleece Ochtendjas

De stippen moesten natuurlijk wel netjes doorlopen en dat zorgde voor extra kniptijd. Ook is het stikken van het wellness fleece een verhaal apart. Je krijgt niet alleen te maken met een dikke pak stof als er meer dan twee lagen op elkaar liggen ook heeft de zachte binnenkant een ‘vleug’ zodat stikken niet altijd makkelijk ging.

Zelfgemaakte Wellness Fleece Ochtendjas

Maar dat ligt allemaal achter mij: ik ga lekker genieten van mijn ‘fleeceje’ en hoop er weer jaren plezier van te hebben.

4 Comments on Zelfgemaakte Wellness Fleece Ochtendjas

  1. oh die lijkt me inderdaad super om te dragen, ik denk eraan om volgende winter voor ons tweetjes zoiets te maken, onze huidige kunnen nog wel een winter mee

    • De wellness fleece is echt een geweldige stof: een aanrader. Mijn ochtendjas was echt op de draad versleten en heb het maken van een nieuwe zo lang mogelijk uitgesteld. Zie graag volgend jaar hoe die van je man en jou eruit zien.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.