Langzaam wordt het frisser zeker in de ochtend. Tijd voor truien en vesten. Ik wilde ook wat meer kleur toevoegen aan de grote hoeveelheid zwarte en blauwe kleding die er in mijn kledingkast hangt. De Assembly Line Elastic Tie Sweater is de eerste stap in die richting. In de etalages zie je veel kleur zoals groen, koningsblauw, rood maar ook mosterdgeel. Deze kleuren zitten niet tussen mijn stoffenvoorraad dus tijd voor een stoffenjacht.

Seven House Toaster Sweater V2 

Stoffenjacht

Tijdens mijn bezoeken aan de Stoffenbeurs en Stoffenspektakel in oktober ging ik op zoek naar mosterdgeel maar vond er niets van mijn gading. Meer geluk had ik bij Sikkes. Daar lag een soort sweater stof in gemêleerd mosterdgeel met 3% elastan. Ik besloot de Seven House Toaster Sweater V2 voor de tweede keer te maken maar wilde wel een beetje spelen met de halslijn.

Seven House Toaster Sweater V2 

Seven House Toaster Sweater V2 halslijn variatie

Een soort paspelband aan de halsrand en mouwboord leek mij wel een leuk idee. Ik ging op zoek naar diverse kleuren reststoffen variërend van grijs tot zwart. Uiteindelijk besloot ik de ‘verkeerde’ kant van de stof te gebruiken. Ik maakte de halslijn ook iets hoger: zo’n 1.5 centimeter en tekende vervolgens losse halsbeleg patroondelen. 

Seven House Toaster Sweater V2 

Stikwerk en afwerking

De Seven House Toaster Sweater V2 is een relatief simpel te maken trui. Het afwerken met de halsbeleggen vraagt wat aandacht maar met wat geduld en netjes werken blijven deze keurig op hun plaats. De ‘paspelband’ van de hals en mouwen zijn vast gestikt door net onder het stiksel te stikken. ik heb de splitten deze keer laten vervallen. 

Seven House Toaster Sweater V2 

Tijd en Kosten

Tijd: aanpassen patroon 20 minuten; knippen 30 minuten; rijgen, stikken en afwerken 6 uur
Kosten: stof € 13,50; garen € 3,50; versteviging € 0,50

Seven House Toaster Sweater V2 

Mijn tweede Seven House Toaster Sweater V2

Ik ben meer dan tevreden met deze tweede versie van de Seven House Toaster Sweater V2. De pasvorm en halslijn zijn perfect ook het ‘paspelband’ voegt een leuk effect toe aan deze mosterdgele Toaster sweater. Het beetje toegevoegde elastan zorgt voor net dat beetje rek wat de stof heerlijk draagbaar maakt.

Seven House Toaster Sweater V2 

Ook is deze stof licht van gewicht, super zacht en ook nog eens heerlijk warm. Door de hoge halslijn kan ik deze sweater prima over mijn grijze JLH Gable Top dragen en weer uit doen als het te warm wordt. Deze sweater past prima bij mijn zwarte broeken maar uiteraard ook op een gewone spijkerbroek.

3 Comments on Seven House Toaster Sweater V2 

    • Het is een leuk patroon, makkelijk te maken en de pasvorm is prima. Ik ben ook wel blij met mijn uitstapje naar iets anders dan grijs/zwart.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.