Het is weer oktober en tijd voor de Stik Belgique oktober maand. In deze maand kun je iedere maandag een heel scala aan projecten zien gemaakt van patronen van Belgische bodem. Vorige week was de eerste editie waar ik niet aan mee deed. Ik besloot voor deze tweede editie in de herhaling de treden. Vorig jaar maakte ik ook al een versie van het LMV Cliff hemd maar dan met korte mouwen. Deze keer een versie met lange mouwen.

LaMaisonVictor Cliff hemd op herhaling

LaMaisonVictor Cliff hemd patroon

Het leuke aan dit patroon is uiteraard de schouderpas. Met de asymmetrische schuine belijning achter kan gespeeld worden zodat er een in het oog springend detail kan ontstaan.

LaMaisonVictor Cliff hemd op herhaling

Deze stof met stropdassenpatroon kocht ik aan het begin van dit jaar tijdens het Stoffenspektakel in de Haarlemmermeer. De stropdassenstof is van het merk Little Darling en is 100% katoen. Ik besloot het stropdassenpatroon bij het verwerken van de schouderpas aan beide mouwkanten hetzelfde te laten lopen.

LaMaisonVictor Cliff hemd op herhaling

Voorbereiding en Knipwerk

Uiteraard wil je graag dat het patroon doorloopt, dat ook middenvoor en middenachter hetzelfde stroppenpatroon hebben en dat op de kraag de stropdassen niet ondersteboven hangen. Al met al kostte de voorbereiding dan ook bijna een hele middag. 

LaMaisonVictor Cliff hemd op herhaling
De contraststof is afkomstig van een afgedankt overhemd en ook de knopen zijn hergebruikt. Ik knipte de contraststof schuin vanwege de schuine belijning van de schouderpas.

Stikwerk

Eerst het stikwerk dat om wat precessie vraagt. De borstzak. Ook hierbij trad ik in de herhaling: bij de Grainline Scout Tee zie je dezelfde borstzak. Vervolgens waren de mouwsplitjes aan de beurt. Deze ‘hoe maak je een mouwsplit beschrijving’ kan ik iedereen aanraden.

LaMaisonVictor Cliff hemd op herhaling

Geen aparte splitdelen die kunnen verschuiven en ook ingeknipt stukje aan de achterkant dat kan rafelen. Het stikken van de schouderpas is een verhaal apart maar op de La Maison Victor website kun je een verwijzing vinden hoe je het Cliff hemd in elkaar zet.

LaMaisonVictor Cliff hemd op herhaling

Tijd en Kosten

Tijd: patroon op stof leggen en stropdaspatroon door laten lopen 3,5 uur, knippen 30 minuten, rijgen, stikken en afwerken 9 uur
Kosten: Stof € 15,00, Garen € 3,50, Versteviging € 1,00

LaMaisonVictor Cliff hemd op herhaling

LaMaisonVictor Cliff hemd op herhaling – het resultaat

Ik had zo mijn twijfels of manlief deze stof wel leuk zou vinden maar tot mijn verrassing vroeg hij wanneer zijn nieuwe overhemd klaar zou zijn. De contraststof vindt hij erg leuk en uiteraard ziet het hemd weer prima en past het ook weer perfect. Een paar dagen geleden kocht hij twee nieuwe vrijetijdsbroeken en dit nieuwe overhemd past er perfect bij maar ook bij één van bruine broeken.
Al met al weer een prima geslaagd project.

LaMaisonVictor Cliff hemd op herhaling
Mijn volgende Stik Belgique project? Hiervoor heb ik een boek besteld dat binnenkort in de brievenbus zal vallen. Komende zondag is er ook weer Stoffenspektakel. Een goed excuus om daar heen te gaan en op zoek te gaan voor bijpassende stof.

Maar er is nog meer te zien

Natuurlijk was ik niet de enige die mee deed aan deze tweede blogtour. Dit zijn de overige deelnemers.
Flaflinko – NaaisdrovjeJust DelphineBlogliesjeWilwarinCoutureLarthSkwadraatliveKhadetjesMimalokiAdivastyleNoxeemaMiss PixiePlus 2 is 5!Miel de FleurOOYAmadeKrullenbol

18 Comments on LaMaisonVictor Cliff hemd op herhaling

  • Dank je wel. De schouderpas van dit model is echt geweldig. Ik vind het wel jammer dat je maar zelden van dit soort aparte ontwerpen tegenkomt.

 1. Niet de grootse fan van de contraststof – maar hé, wie geeft daarom want die zit binnenin 😉 – maar wat een plezante stof. Grappig en er niet over, perfect gerief dus voor een mannenhemd. Knap <3

  • Dank je wel. Dat is natuurlijk het grootste voordeel van zelf maken: je kunt het volledig naar je eigen wens invullen. En deze stropdassen stof was echt een gelukje dat ik er tegenaan liep.

 2. Wat maak je toch een prachtige dingen, dit shirt is ook weer fantastisch en mooi afgewerkt! Leuk zo’n Belgische maand, zouden wij ook zoiets kunnen doen met NL ontwerpers (anders dan modellen uit de Knipmode dan)?

  • Dank je wel voor het compliment. Het tornmesje gebruik ik vaak. Ik ben niet gauw tevreden. En wat een Nederlandse maand betreft met van Nederlandse bodem ontwerpers en bladen: top idee. Ik heb wel een lijstje met namen van ontwerpers en bladen. Vind je het een idee om samen eraan te werken?? Iets van om de lente mee te beginnen. Dan kunnen we ook kijken of patroonmakers geïnteresseerd zijn om een korting te geven als wij ze promoten. Ik heb ondertussen ook alweer een leuk idee voor een vervolg gekregen voor een najaarseditie.

 3. Nu had ik toch graag een aan foto gezien. Heb je iets moeten aanpassen aan het hemd? Deze staat nl. ook nog op mijn to do lijstje voor mijn man

  • Ja dat zou ik ook graag willen, maar manlief wil niet op de foto. Ik heb gezegd dat ik zijn gezicht kan weglaten. Ik laat ook steeds al jullie enthousiaste reacties lezen. Misschien wie weet: on one fine day. Ik heb de lengte aangepast (manlief is 1.92m) en ook twee rugplooien toegevoegd voor extra comfort tijdens kantoorwerk, maar geen pasvorm aanpassingen. Als je verder nog vragen hebt: stel ze gerust. Succes met je versie.

 4. Weer zo’n mooi hemd! Ik ben altijd een beetje jaloers op jouw mooie overhemden. Zelf moet ik er nog steeds aan beginnen, ik heb wat last van koudwatervrees..

  • Dank je wel. Een tip: begin met een overhemd met korte mouwen dan stel je het stikken van de mouwsplit nog even uit. En de beschrijving die ik om mijn blog deel kan ik je echt aanbevelen voor het maken van de mouwsplit.

  • Dank je wel. Het tornmesje is nooit ver weg als ik dingen maak. Liever twee keer uitgehaald dat het mooi is dan iets waar ik niet tevreden over ben.

  • Dank je wel. Mijn tornmesje is mijn maatje tijdens het naaien hoor. Als het niet naar mijn zin is wordt het weer uitgehaald. En deze stof is echt gemaakt voor een overhemd.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.