Ofschoon het alweer ruim een maand Herfst is in onze contreien was het prachtig nazomer weer met zo af en toe een bewolkt dagje met wat regen. Deze twee JLH Gable Top twee all weather versies zijn een perfecte weergave van het weer dat wij de afgelopen periode hadden.
Ik maakte de korte mouw versie van olijfgroene sweater stof en de lange mouw versie van donker grijze T-shirt stof. 
Daarnaast wilde ik ook proberen beide versies met uitsluitend de overlocker te stikken.

JLH Gable Top twee all weather versies

JLH Gable Top patroon

Ik maakte al eerder twee andere versies van het JLH Gable Top patroon: de eerste keer zonder veranderingen en de tweede keer voor een refashion. De pasvorm is perfect voor mij, het is makkelijk te maken zodat je binnen een paar uur een nieuw nieuw T-shirt af kunt hebben. Bij het tonen van de olijfgroene sweater stof voor een uitdaging gaf ik aan beide kanten van de stof te willen gebruiken dus dat idee hield ik vast.

JLH Gable Top twee all weather versies

JLH Gable Top met lange mouw

Deze is wederom gemaakt zonder veranderingen. Deze donker grijze stof was een stuk reststof. Helaas was het niet wijd genoeg om zowel het voorpand als achterpand in zijn geheel te knippen. RTW T-shirt hebben vaak om de één of andere reden een middenachternaad en dit bracht mij op het idee om dit T-shirt zowel een middenachternaad als middenvoornaad te geven.

JLH Gable Top twee all weather versies
Nu ik toch uitsluitend de overlocker ging gebruiken zijn beide naden met een flatlock naad afgewerkt. Deze flatlock naad afwerking zie je ook terug in de naad in het midden van de mouwen, bij het vastzetten van de aangeknipte halsbeleggen en de zomen.
Deze afwerking geeft dit T-shirt net dat beetje extra waardoor het van gewoon net even anders wordt. De flatlock zoon is gedaan met grijs en zwart garen.

JLH Gable Top twee all weather versies

JLH Gable Top met korte mouw

De tweede JLH Gable Top heeft een V-hals.

JLH Gable Top twee all weather versies

Ik draag niet zo vaak een V-hals dus misschien een goed moment om er één te maken en daarvoor er dit Gable Top patroon voor te gebruiken. Ik verlengde aan de halszijde de schoudernaad met ongeveer 1.5 centimeter.

JLH Gable Top twee all weather versies
Voor een leuk effect maakte ik ook een V-hals op het rugpand. Het knippen van de diverse patroondelen werd met grote zorgvuldigheid gedaan om te zorgen dat ik inderdaad zou eindigen met twee helften in ‘spiegelbeeld’ en dat ook nog eens voor de mouw.

JLH Gable Top twee all weather versies
Ook deze versie heeft middenvoor en middenachter flatlock naden evenals de schoudernaden.

JLH Gable Top twee all weather versies

Beide Tops zijn precies zo geworden als ik voor ogen had. Het blijft iedere keer weer spannend hoe iets uit zal pakken. Iets bedenken, op papier schetsen, het dan uitwerken en dan maar afwachten of het wordt zoals je bedacht hebt.

JLH Gable Top twee all weather versies
De versie met de lange mouw doet het goed bij deze jeans en Chanel style jasje.

JLH Gable Top twee all weather versies

De olijfgroene versie heeft een prima sportieve, korte zomerse lengte. Leuk op een slim fitted jeans met mijn olijfgroene ballerina’s.
Het gebeurt niet vaak dat ik een patroon voor mijzelf meerdere keren maak maar op de één of andere manier lukt het mij op voor dit JLH Gable Top patroon iedere keer weer een variatie te bedenken. Dus wie weet wat er nog meer volgt.

Tijd en Kosten

Tijd voor de grijze versie: knippen 30 minuten; rijgen, stikken en afwerken 5 uur
Tijd voor de olijfgroene versie: knippen 45 minuten; basting, rijgen, stikken en afwerken 5.5 uur
Kosten voor de grijze versie en de olijfgroene versie: beide versies zijn gemaakt van reststoffen die ik heb gekregen dus niet veel meer dan € 2,50 voor garens

2 Comments on JLH Gable Top twee all weather versies

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.