Ondertussen zitten we bijna halverwege oktober. Tijd voor een volgend pdf-patroon voor de pdf-patronen uitdaging. Deze keer een handige tas: de Jeanius Patty Doo Geo-Bag. Alles aan deze tas is jeanius. Op de eerste plaats is er natuurlijk het geniale patroon. Het patroon kent twee maten. De grootste maat kun je gebruiken als toilettas en de kleinere maat als make-up tas. Ik besloot de tas te maken van een afgedankte spijkerbroek en overhemd.

Jeanius Patty Doo Geo-Bag

Patty Doo Geo-Bag patroon

Het Patty Doo Geo-bag patroon heeft toegevoegde naadwaarden. Het werken met een afgedankte spijkerbroek is natuurlijk wel iets anders dan met een lap stof. Zo knipte ik het patroon in drie stukken zoals wordt aangegeven bij het patchwork model.

Jeanius Patty Doo Geo-Bag

Het bodemgedeelte heb ik een naad moeten geven vanwege de beschikbare breedte van de spijkerbroek. Een afgedankte spijkerbroek heeft altijd prachtige zichtbare draagplekken. Daar kun je dankbaar gebruik van maken om een leuk patroon te laten ontstaan. Om de stof van alle patroondelen op de tas in dezelfde richting te laten lopen gaf ik vooraf op de diverse patroondelen de stofrichting aan.

Jeanius Patty Doo Geo-Bag

Jeanius Patty Doo Geo-Bag stikwerk

Net zoals bij al mijn jeans refashions wilde ik ook deze keer weer de naden doorstikken. Het leverde veel denkwerk op omdat door het geniale ontwerp er hoeken ontstaan waar je bij het naden stikken en doorstikken rekening mee moet houden.

Jeanius Patty Doo Geo-Bag

Mijn steun en toeverlaat, het tornmesje, is dan ook diverse keren te hulp geschoten. De rits is afkomstig van een afgedankte hoodie. Het label van de jeans stikte ik op de zelfde wijze vast in één van de hoeken zoals deze origineel op de jeans zat.

Jeanius Patty Doo Geo-Bag

Tijd en Kosten

Tijd: patroon aanpassen 15 minuten; knippen 60 minuten; stikken en afwerken 9 uur
Kosten: printen € 0,25; garen € 2,00

Jeanius Patty Doo Geo-Bag

Wie maakt ik blij met de Jeanius Patty Doo Geo-Bag

Nog voor de tas af had manlief zijn oog op de tas laten vallen. Hij vroeg wat ik er mee ging doen. Duidelijk was dat hij er wel wat in zag. Het leek hem een prima tas zou zijn voor zijn losse kabels. Geen toilettas maar een lekkere stoere kabeltas. 

Jeanius Patty Doo Geo-Bag
Dit Patty Doo Geo-Bag patroon is echt een aanrader. De tas is heerlijk ruim en goed toegankelijk omdat de rits helemaal tot op de bodem open kan. Er is een mooie Duits gesproken video bij, maar er is ook een prima Duits geschreven instructie beschikbaar met goede illustraties.

4 Comments on Jeanius Patty Doo Geo-Bag

  1. Sonja, weer een ontzettend leuk berichtje van je. Zinvolle informatie voor wie ook het patroon wil maken en zo leuk dat je de tijdsbesteding en de kosten erbij zet.

    • Dank je wel de complimenten. Goed te lezen dat je de info zinvol vindt. Zodra ik begon met bloggen besloot ik tijd en kosten bij elk project te vermelden. Ik hoorde te vaak om mij heen dat ik wel geld over zou houden toen ik besloot mijn eigen kleding te gaan maken. Bij een T-shirtje van de grote kledingketens gaat dat zeker niet op, maar voor een spijkerbroek lukt dat weer wel.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.