Twee weken geleden liet Ooyamade twee tassen zien in de Lets Stick Together Belgique-blogtour. Ooyamade ontwierp deze tassen op verzoek van de Belgische winkelketen Veritas. Deze winkels verkopen textiel, fashion items maar ook stoffen en fournituren. Ik kom er graag als ik in België ben en vind er altijd wel iets. Zij geven met enige regelmaat ook tijdschriften met kledingpatronen uit maar ook met breimatronen. Ik besloot mij te wagen aan de grote tas zodat ik deze kon gebruiken als shopper.

Jeanius Ooyamade VeriTassen shopper

Patronen voor de Ooyamade VeriTassen

De patronen voor beide Ooyamade VeriTassen kun je gratis downloaden. Het bestaat uit een tekstuele beschrijving van hoe je beide tassen moet knippen en in elkaar zet. De diverse patroondelen moet je zelf tekenen. Je kunt eerst een papieren patroon maken maar je kunt, net als ik, ook direct alles aftekenen op de stof. Naadtoeslagen moet je zelf toevoegen.

Jeanius Ooyamade VeriTassen shopper

Materialen voor mijn Jeanius Ooyamade VeriTassen shopper

Oktober is ook Slow Fashion maand. Lillapawillie schreef haar gedachtes hierover. Hergebruik en refashion passen naar mijn mening prima bij deze filosofie. Deze Patty Doo Geo Bag is gemaakt van een afgedankte jeans. Ik bewaar naast afgedankte kleding ook afgedankte tassen.

Jeanius Ooyamade VeriTassen shopper

De bodem van deze Elle Puls Chobe bag is gemaakt van zo’n tas maar ook het hengsel. Er was nog wat nepleer over en samen met ritsen van een afgedankte sweater, een restje voering en een afgedankte jeans erbij kon ik aan de slag.

Jeanius Ooyamade VeriTassen shopper

Mijn Jeanius Ooyamade VeriTassen shopper versie

Ik moest de afmetingen aanpassen vanwege de breedte van het nepleer. Mijn tas is 70% van de oorspronkelijke versie en is er geen voorvak. De hengsels zijn gemaakt van jeansstof.

Jeanius Ooyamade VeriTassen shopper

In de voering zitten twee vakken die met ritsen gesloten kunnen worden: één voor mijn telefoon en de ander voor mijn portemonnee. Deze tas heeft ook een koord met daaraan een musketonhaak voor sleutels.

Jeanius Ooyamade VeriTassen shopper

Tijd en Kosten

Tijd: Herberekenen patroondelen 20 minuten; Patroondelen op stof tekenen 45 minuten; Knippen 30 minuten; Stikken en Afwerken 12 uur
Kosten: garen € 3,00, musketonhaak € 0,50

Jeanius Ooyamade VeriTassen shopper

Tassen maken

Iedere keer als ik op een blog een zelfgemaakte tas zie denk ik: daar ga nu eindelijk eens werk van maken. Deze Ooyamade VeriTassen grote shopper zorgde er weer voor dat ik meer ervaring opdoe met tassen maken. Ik ben er tevreden mee en ook het resultaat is prima. Veel ruimte, twee binnenvakken, een sleutelkoord en een tas die met een rits sluit. De perfecte tas voor de zomer tijdens een stedentrip of vakantie.

Jeanius Ooyamade VeriTassen shopper

Lets Sti(c)k Together Made in Belgium blog tour

Dit is ondertussen alweer de vierde editie van de Lets Sti(c)k Together Made in Belgium blog tour. Hieronder alle deelnemers op rij die een bijdrage aan deze ronde leverde:
FlaflinkoKhadetjesNaaisdrovjeThe Needle Of ChoiceWilwarinCoutureLarthSkwadraatliveAdivastyleJust DelphineNoxeemaMiss PixieGezien bij JustinePlus 2 is 5!MimalokiLilliepawillieSewing à la carteGirls in UniformMiel de FleurMarieke FalderiekeStoffenspulletjes

10 Comments on Jeanius Ooyamade VeriTassen shopper

  1. Zelf hergebruik ik vaak te weinig, ik leg het vaker op de stapel-voor-ooit dan er effectief iets mee te doen. Bij deze hartelijk dank voor de (tweede, want Barbara was je voor) schop onder mijn derrière om iets allerter te zijn. Geweldig trouwens dat je met een stik-belgique patroon aan de slag ging <3

    • Dank je wel. Ik vind het zo zonde om kleding die niet geschikt meer is voor tweedehands zomaar weg te doen. Mijn ervaring is dat het wel ‘iets’ meer creativiteit vraagt om een project op te starten. Ooyamade heeft echt geweldig werk geleverd met beide patronen en ik zie vaak zulke mooie tassen in de Lets Sti(c)k Together uitdagingen dat ik het een mooi moment vond om juist met dit patroon aan de slag te gaan.

  2. waauw zeg, supertof! een keigoei idee! Ik kende die tas nog niet, maar ga het zeker eens checken! En Bedankt voor de verwijzing! Jouw tas past daar idd echt perfect in!!

    • Dank je wel. Je artikel was boeiend om te lezen. Ik ben van hergebruik en probeer van alles te maken van afgedankte kleding wat niet meer geschikt is voor de tweedehandswinkels. Spijkergoed is heel dankbaar materiaal maar ook van sweaters kun je mooie knuffels maken. Ik maak en toon met enige regelmaat dergelijke projecten in de hoop zo anderen te inspireren.

    • Ere wie ere toekomt. Ik twijfelde heel even of het mij zou lukken om de tas tot een goed einde te brengen, maar ik ben er superblij mee. Je hebt echt prachtige tassen ontworpen.

    • Dank je wel. Ik zie iedere zulke mooie tassen tijdens de Lets Sti(c)k Together uitdagingen dat ik mij deze keer er maar eens waagde. Ooyamade heeft er echt werk van gemaakt. Het zijn geweldige ontwerpen.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.