Op tafel lag nog een restje stof van de Assembly Line Elastic Tie Sweater. Wat doe je met zo’n restje is de vraag. Tussen mijn emails zaten regelmatig zelfmaak ideeën voor Halloween waaronder vleermuizen. Halloween wordt in Nederland niet echt gevierd wordt maar het zetten mij wel aan het denken. Natuurlijk kun je je strikt houden aan de echte kleuren die een vleermuis heeft maar het is natuurlijk ook leuk om zo’n beestje van restjes te maken. Eerst maar eens een geschikt patroon vinden.

Hallo Halloween Batty Vleermuis

Halloween en vleermuizen

Halloween is een beetje vergelijkbaar met Sint Maarten. Halloween wordt vooral gevierd in landen als Ierland, Amerika, Canada en Engeland. Kinderen trekken vroeg in de avond zingend langs de huizen om snoep te verzamelen. Waar kinderen hier met een eigengemaakt lantaarntje langs de deur gaan, doen de kinderen met Halloween dat vaak verkleed met een uitgeholde pompoen (Jack-O-Lantern) lantaarn. Behalve pompoenen worden ook heksen, spinnen, zwarte katten, skeletten, spoken en vleermuizen veel gezien tijdens halloween.

Hallo Halloween Batty Vleermuis

Vleermuis patronen

Hoe ga ik op zoek naar een dergelijk patroon en als het even kan gratis. Dergelijke patronen vind je vaak via Google of Pinterest. Een Engelse zoekvraag helpt in dit geval (free sewing pattern bat). Deze leuke Cutie Fledermaus is een prima voorbeeld maar ook deze Plush Bat en deze doudou d’Halloween. 

Hallo Halloween Batty Vleermuis

Hallo Halloween Batty Vleermuis

Het is uiteindelijk Batty geworden. Ook Batty vleermuis patroon kun je gratis downloaden. De diverse patroondelen zijn verstevigd met vlieseline omdat de Ponta di Roma wat rek heeft. De binnenkant van de vleugels zijn gemaakt van een restje gouden stof.

Hallo Halloween Batty Vleermuis

Deze stof is ooit gebruikt voor het maken van een applicatie toen onze jongste dochter 16 werd. De vleugels zijn ‘opgevuld’ met fiberfill dat ik mee stikte. Ik tekende de pootjes zelf en maakte deze van een restje nepleer. De ogen zijn de kleinste maat overhemdknoopjes.

Hallo Halloween Batty Vleermuis

Tijd en Kosten

Tijd: knippen 30 minuten; stikken, opvullen en afwerken 6 uur
Kosten: printen € 0,10; vlieseline € 0,50; garen € 1,00; fiberfill voor vleugels en opvullen € 2,00

Clementine Cat

Iemand merkte op dat Clementine Cat geen snorharen heeft. Dat klopt omdat ik had daar nog geen oplossing voor. Draadjes garen hangen een beetje los naar beneden en dat vind ik een zielig gezicht. De oplossing kwam van een paar afgedankte konijnensloffen waarop op één nog de snorharen zaten.

Hallo Halloween Batty Vleermuis

Deze snorharen waren gemaakt van nylon draad. Clementine Cat heeft nu snorharen van dun nylon draad waar schilderijen mee opgehangen kunnen worden. Mijn Clementine Cat ziet er nu een tevreden uit.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.