Dit is alweer mijn tweede bijdrage aan de Stik Belgique Oktober maand. Deze keer een combinatie en wel uit twee Belgische tijdschriften namelijk Fibre Mood en LMV. In het eerste nummer van Fibre Mood staat Blake, een leuk skinny baby broekje. Een mooie start om voor de tweede keer mijn ervaring met Fibre Mood op te doen. In een ouder exemplaar van LMV vond ik een bijpassende romper. 
Ik besloot een setje te maken dat geschikt zou zijn voor een meisje. Een beetje rose gecombineerd met grijs. 

Fibre Mood Skinny Blake broekje met LMV Bo Romper

Patroon voor Fibre Mood Skinny Blake broekje

Het patroon voor het broekje bestaat uit twee delen: broekspijp en tailleband.

Fibre Mood Skinny Blake broekje met LMV Bo Romper

Ik tekende de tailleband aan de broekspijp, knipte aan de onderkant de omslagen eraf en verving deze voor een boordje. Mijn versie van het broekje is gemaakt in maat 68.

Fibre Mood Skinny Blake broekje met LMV Bo Romper

Patroon voor LMV Bo Romper

Het patroon voor de romper bestaat uit zeven delen. Ik bracht het terug naar twee. Op de eerste plaats maakte ik van de romper een T-shirt door het broek gedeelte eraf te knippen.

Fibre Mood Skinny Blake broekje met LMV Bo Romper

Ik knipte 1 centimeter naadwaarden bij de hals aan zodat ik de halsboorden kon laten vervallen. Ook zijn de mouwen iets korter geknipt om ze af te kunnen werken met een boordje. Dit T-shirtje is ook in maat 68 geknipt.

Fibre Mood Skinny Blake broekje met LMV Bo Romper

Fibre Mood Skinny Blake broekje met LMV Bo Romper Stikwerk

Beide kledingstukken zijn helemaal met de lockmachine in elkaar gezet. De ‘halsboordjes’, zoom en tailleband zijn afgewerkt met een flatlock zoomafwerking.

Fibre Mood Skinny Blake broekje met LMV Bo Romper

Het levert een leuk zichtbaar stikwerk op zeker als je werkt met twee kleuren. Het ‘enige nadeel’ is dat je een paar keer je lockmachine moet aanpassen voor de flatlocksteek.

Fibre Mood Skinny Blake broekje met LMV Bo Romper

Bijpassende Knuffeldoek

Ik maakte al eens eerder een vierkantige knuffeldoek waarbij ik de restjesvan dat project verwerkte. Ongeveer twee jaar geleden deed ik mee aan BFL 2016 en stikte twee Zorgenvriendjes. Naast de zorgenvriendjes kon je ook knuffeldoekjes maken. Ik herinnerde mij dit patroon en ook voor deze bijpassende knuffeldoek is dus een Belgisch patroontje gebruikt.

Fibre Mood Skinny Blake broekje met LMV Bo Romper

Het is daarbij een pdf-patroon dat al sinds twee jaar op mijn laptop staat en past in de pdf-patronen uitdaging. Het is gemaakt van rose badstof en grijze minky fleece. Er kan een fopspeen aangehangen worden en aan één van de frutselknopen hangt een bijtring.

Fibre Mood Skinny Blake broekje met LMV Bo Romper

Tijd en Kosten

Tijd Blake broekje: knippen 15 minuten; stikken en afwerken 2 uur
Tijd Bo Romper: knippen 15 minuten; stikken en afwerken 2,5 uur
Tijd Knuffeldoek: knippen 15 minuten; stikken en afwerken 2 uur
Kosten: Fibre Mood editie 1 € 6,25 (ik heb inmiddels een tweede Fibre Mood project gepland); La Maison Victor jan-feb 2018 € 4,50 (ik heb inmiddels een tweede La Maison Victor project gepland); De stoffen zijn afkomstig van een Happy Textiles giveaway; diverse garen € 2,50; elastiek € 0,50

Fibre Mood Skinny Blake broekje met LMV Bo Romper is voor?

Zo op het eerste oog is van beide de pasvorm prima. Het Blake Skinny broekje ziet er leuk uit en is uiteraard relatief makkelijk te maken. De Bo Romper was ook prima te doen zeker door de T-shirt variatie. De flatlock afwerking ga ik zeker in de toekomst meer toepassen voor de halswerking van babykleding. En wat ga ik doen met dit setje? Ik maak zo nu dan wel eens iets voor een goede doel. Dit driedelige setje gaat naar Stitching Creatief voor Babyspulletjes.

Fibre Mood Skinny Blake broekje met LMV Bo Romper

Maar er is nog meer te zien

Net zoals vorige week ben ik niet de enige die iets maakte tijdens deze ronde van Stik Belgique. Hieronder vind je de overige deelnemers.
FlaflinkoKhadetjesNaaisdrovjeNathalie’s NaaiselsThe Needle Of ChoiceWoohoo by DavinaWilwarinCoutureLarthJongens tochSkwadraatliveAdivastyleJust DelphineNoxeemaMiss PixieGezien bij JustinePlus 2 is 5!MimalokiOOYAmadeLilliepawillie – Blogliesje

36 Comments on Fibre Mood Skinny Blake broekje met LMV Bo Romper

  • Dank je wel. Ik herken dat wel een beetje al zijn onze dochters inmiddels volwassen babykleding blijft leuk om te maken. Ik heb eigenlijk toen ook nooit babykleding gemaakt. Het maken van dergelijke kleding voor een stitching is voor mij een prima manier om iets te doen voor een ander.

  • Dank je wel. De flatlock steek is echt leuk om te doen. Ik maak er straks een leuk pakketje van dan komt het zeker goed.

  • Dank je wel. Flatlocken is een heerlijke techniek. Ik ben nu op dit moment bezig met een T-shirt voor mijzelf die ook geheel met de lockmachine gemaakt is. Succes als je zelf aan de slag gaat en als je vragen hebt neem gerust contact op.

 1. Leuk gedaan allemaal! Roze en grijs zijn zo wat de typische kleuren voor babymeisjes eh. Ik maak er mijn persoonlijk motto van om dat zo weinig mogelijk cadeau te doen, haha :p Zo lief dat je ook dit weer aan een goed doel schenkt!

  • Dank je wel. Iedereen doet op zijn/haar manier vrijwilligerswerk. Op dit moment past het mij het best om zo nu en dan iets te maken voor een goed doel. Een ander voordeel is dat ik ook zo beter gebruik maak van al die patroonbladen die ik toch zo af en toe maar blijf kopen.

  • Dank je wel. Ik vind zelf de flatlockafwerking een uitvinding. Het is wel even priegelen bij de hals maar het resultaat mag er zijn.

 2. wat en leuk setje, en die afwerking vind ik heel knap! Zo een coverlock en flatlock en dergelijke intrigeert me wel, al is een aankoop van een extra machine hier totaal niet aan de orde 😉 Ik vind het gewoon zo mooi en professioneel! Tof dat je het setje aan een goed doel geeft, daar wordt vast iemand erg blij mee!!

  • Dank je wel. Ik was nieuwsgierig of het zou lukken om een babysetje helemaal met de lockmachine te maken en dat kan dus. Vooral bij de hals zit er een goede rek en dat is natuurlijk belangrijk omdat een babyhoofdje relatief groot is. Zo af en toe naaien voor een goed doel vind ik een mooie manier om zo een steentje bij te dragen aan de samenleving.

  • Dank je wel. Jouw setje van vorige week was ook super. Al hadden we niet dezelfde patronen toch zie je duidelijk wel verschil kleur kan maken.

  • Dank je wel. Het is altijd een leuke afwisseling om baby kleertjes te maken met de gedachte dat je er een kleintje (maar ook de aanstaande ouders) er hopelijk een plezier mee kunt doen.

 3. Wat fijn dat je voor de Stichting naait, dit setje zal ongetwijfeld goed terecht komen.
  Erg mooi trouwens, die flatlocksteek, moet ik precies ook eens proberen!

  • Dank je wel. Ik vind de flatlockafwerking echt geweldig werken ipv het gehannes met halsbiezen en het levert ook minder lagen stof op (2 ipv 5). Er is veel behoefte een dingen voor goede doelen en ik vind het fijn als ik ook af en toe ook een steentje kan bijdragen.

 4. Leuke blog! en vooral leuke kleuren combinatie.. De Flatlock afwerking ken ik nog niet, maar ga ik zeker op les vragen om te leren 🙂 Erg mooi voor het afwerken van broekjes inderdaad!

  • Dank je wel voor de complimenten over mijn blog en het setje. Ik kwam de flatlockafwerking tegen in een boek. Het resultaat bij de halsafwerking verraste mij ook enorm. Het resultaat is dat het ook minder dik is dan het werken met de halsbiezen (2 lagen stof ipv van 5).

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.