Assembly Line is een redelijk nieuwe Zweedse onafhankelijke patroon designer. Hun designs hebben de zo kenmerkende stijlvolle Scandinavische en minimalistische look . Deze Elastic Tie Sweater is een goed voorbeeld van dit type design. De ruime kolachtige neklijn wordt bij elkaar gehouden door een elastiek koord. De plooien die hierdoor ontstaan fungeren als figuurnaden. Stofadvies: dunne katoenen twill, jeans, wol en canvas.
Ik kocht dit patroon bij Stik&Stof (tegenwoordig Meet&Make) in Leiden. Zij kondigden aan de patronen van de Assembly Line te gaan verkopen. Gelukkig zat daar ook de Elastic Tie Sweater bij.

Assembly Line Elastic Tie Sweater

Assembly Line Elastic Tie Sweater Patroon

De patronen zijn alleen beschikbaar als papieren versie en worden geleverd per enkele maat. Naadwaarden zijn toegevoegd. De patronen worden geleverd in een prachtige A4-enveloppe waarin naast het patroon ook een instructie boekje zit met duidelijke (Engelse) uitleg en begeleidende illustraties.

Assembly Line Elastic Tie Sweater

Als extraatje zit er een exclusief Assembly Line label bij die je in het kledingstuk kunt naaien. Het patroon is gemarkeerd als easy. Van elk kledingstuk worden de maten opgegeven van een kant-en-klaar kledingstuk zodat je een goed beeld hebt van het uiteindelijke kledingstuk.

Assembly Line Elastic Tie Sweater

Elastic Tie Sweater Stikwerk

Ik koos voor een dunne Punta di Roma uit mijn stoffenvoorraad. De oorspronkelijke sweater heeft een middenachternaad die ik liet vervallen zodat het patroon van de Punta di Roma mooi door bleef lopen.

Assembly Line Elastic Tie Sweater

Het patroon is ontworpen voor lengte 1.70 meter. Mijn versie is 5 centimeter langer. Zoals gezegd is dit patroon gemarkeerd als easy. Het enige waar wat handigheid en geduld voor nodig is is het maken van de hals met beleg en plooien. Maar als je de instructies keurig netjes volgt zit het zonder problemen in elkaar. De ‘oogjes’ voor het elastiek zijn op de naaimachine gemaakt.

Assembly Line Elastic Tie Sweater

Tijd en Kosten

Tijd: stof knippen 30 minuten; doorslaan, rijgen, stikken en afwerken 7 uur
Kosten: patroon € 18,75; stof € 17,25; garen € 3,00; versteviging voor hals € 0.50; elastiek € 1,00

Assembly Line Elastic Tie Sweater

Mijn ervaring met Assembly Line Elastic Tie Sweater 

Ik ben meer dan tevreden met het resultaat. Mijn versie is XS omdat ik graag een meer fitted sweater draag. Deze sweater is helemaal mijn stijl.

Assembly Line Elastic Tie Sweater

Ondanks dat ik voor een Punta di Roma heb gekozen is de pasvorm prima. De prijs van het patroon is aan de hoge kant maar voor mij is het meer dan waard gezien de aparte halslijn en het feit dat het een papieren patroon is. Het patroon is gedrukt op stevig papier en de bijgeleverde instructie is zeer uitvoerig met duidelijke illustraties.

Assembly Line Elastic Tie Sweater

Ik zal deze Assembly Line Elastic Tie Sweater minstens nog een keer maken in effen en een andere stofkwaliteit maar ook met een iets langere lengte.

8 Comments on Assembly Line Elastic Tie Sweater

    • Thank you so much for your kind words. The Assembly Line have more very interesting patterns. I’ve bought besides this sweater a few more. I’m really a huge fan of this type of design. Sadly there aren’t many of designers around. Named is in my opinion a good one too and Papercut patterns also have a few good ones.

    • Dank je wel. Het is inderdaad een prachtig voorbeeld van een minimalistisch ontwerp met een eye-catcher. Ik denk dat het voordeel van jeans is dat de stof stugger is en dat ‘plooien’ mooi blijven staan. Nadeel is wel dat het niet rekt of als je rekbare neemt toch wat minder dan de Punta.

    • Dank je wel. In dit geval zijn patroon en stof een geweldige combinatie. Ik ben dan ook blij dat ik de middenachternaad heb laten vervallen zodat het patroon van de stof door zou blijven lopen.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.