Jongste dochter en ik belandden weer een keer bij het Holland Stoffenhuis in Leiden. Ik ging een patroon testen voor Elle Puls en was op zoek naar een geschikte stof. De couponbak slaan we nooit over en jongste dochter viste er een coupon uit. Rekbare stof met een wybert ruitje in ecru, zwart en goud. Zij was zeer tevreden met haar zomerse Homemade basic T-shirt jurk. Maar met de naderde herfst vroeg zij of de coupon genoeg was voor nog zo’n type jurk. Dat was het zeker en samen met de stof voor de patroon test rekende we ook de coupon af.

Chique Homemade basis herfstjurk

Materialen en Patroon

Eerst ging de coupon in de wasmachine. Ondertussen ging ik op zoek naar een bijpassende rits. Ook deze moest zichtbaar zijn. Een zwarte rits met goudkleurige tandjes had haar voorkeur. Ondertussen was de stof droog en kon ik aan de slag. Het patroon lag al klaar liggen. Ik kon gaan spelden en knippen.

Chique Homemade basis herfstjurk

De jurk maken

Deze stof heeft veel weg van de vorige jurk en heeft ook een soort reliëf. Op het getekende patroon had ik mijn naadwaarden van de vorige jurk gezet. Ondertussen was er een vraag geweest hoe mijn halsbeleggen zo netjes plat blijven liggen. Ik beloofde een beschrijving en besloot tijdens het maken van deze jurk foto’s van het proces te maken voor een beschrijving.

Chique Homemade basis herfstjurk

En omdat ik toch bezig was heb ik dit ook gedaan voor hoe ik een zichtbare rits stik zonder zichtbaar stiksel. Beide beschrijvingen vind je aan het einde van dit bericht.

Chique Homemade basis herfstjurk

Tijd en Kosten:

Tijd: knippen 60 minuten; rijgen en aanpassen 1 uur; stikken en afwerken 6 uur
Kosten: stof € 8,00; garen € 3,00; rits € 2,50; vlieseline € 0,50

Chique Homemade basis herfstjurk

Wat vindt dochter van haar Chique Homemade basis herfstjurk

Nu de zomer bijna over is is deze jurk een perfect kledingstuk. Zij is er weer superblij mee. De zwarte rits vindt zij helemaal geweldig. Uiteraard loopt het patroon netjes door. Ik neem hier ruim tijd voor tijdens het knippen en stikken. Dit patroon was lastiger dan het strepenpatroon van de vorige jurk. Vooraf netjes rijgen en eventueel spelden helpt ook altijd. Het uiteindelijke resultaat is het waard.

Chique Homemade basis herfstjurk

Het volgende project ligt al weer klaar en is een pdf-patroontje. Ik doe mee aan de ‘gebruik 7 pdf-patronen voor het eind van het jaar uitdaging’. Mijn eerste project heeft te maken met de komende feestdagen want al genieten we nog van een heerlijke nazomer toch zijn Sinterklaas en Kerstmis weer in aantocht. In een supermarkt trof ik de pepernoten en chocolade letters al aan. Volgende week kun je het resultaat zien.

Chique Homemade basis herfstjurk

Beschrijvingen

Hieronder tref je de hierboven genoemde beide beschrijvingen aan.
beschrijving van de zichtbare rits
en 
beschrijving van hals beleggen
Mocht je aanvullingen en opmerkingen hebben dan hoor ik het graag. Het maken van beschrijvingen kost veel tijd. Gebruik je de beschrijvingen dan stel ik een link naar mijn blog op prijs.

6 Comments on Chique Homemade basis herfstjurk

  1. Wat een klasse jurk is dat geworden ! Chique ! Fijn dat je nog even extra vermeld dat spelden en rijgen nuttig waren bij dit motief. Deze basisvaardgheden worden -helaas- vaak over het hoofd gezien.
    Jouw tutorial over het inzetten van een zichtbare rits heb ik gepind ! Die is zeer nuttig ! Dankjewel !

    • Dank je wel voor het compliment. Inderdaad worden spelden en rijgen vaak over het hoofd gezien, maar kunnen o zo nuttig zijn bij stoffen waar je patronen van door wilt laten lopen. Veel succes met de beschrijving van de zichtbare rits inzetten. Als je een berichtje stuurt wanneer je het gebruikt hebt ga ik absoluut naar het resultaat kijken.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.