Een bloemenprint is er één die elk jaar weer te zien is op de catwalk. Een bloemenprint kan je look een fleurige uplift geven: een effen blouse, jeans of rok fleurt ervan op. Deze bloemenprint komt uit mijn stoffenvoorraad. Ik kocht deze stof ruim vier jaar geleden na mijn besluit om al mijn kleding zelf te maken. Het was een coupon van ruim één meter, een dunne katoen met een zijdeglans. De stof kwam diverse keren uit mijn kast maar werd steeds weer teruggelegd. Een paar weken geleden bood Wardrobe by Me een aantal patronen aan met 20% korting. Ik had mijn oog laten vallen op de Summer Tulip Top en besloot de bloemenprint te gebruiken voor mijn versie van de WardrobebyMe Summer Tulip Top.

WardrobebyMe Summer Tulip Top

Het patroon van de WardrobebyMe Summer Tulip Top

De WardrobebyMe Summer Tulip Top is een blouse met aangeknipte mouwtjes die afgewerkt zijn met een omgeslagen boordje. De zoom heeft een afgeronde vorm die je ook wel bij overhemden ziet. De blouse heeft een spitje aan de achterkant, een opstaande boordje dat sluit met een knoopje. De neklijn is aan de voorkant voor een deel gerimpeld.

WardrobebyMe Summer Tulip Top
De maten van het PDF-patroon lopen van maat 30 tot 50. 
Ik koos voor maat 38 die ik naar de onderkant toe liet teruglopen naar maat 34 omdat deze maat beter past bij mijn heupomvang.

WardrobebyMe Summer Tulip Top – maken en resultaat

Iedere keer sta ik weer voor verrassingen. Deze keer bleek de stof niet breed (130 cm) genoeg voor de Top. Zo stond ik bijna een uur te puzzelen hoe ik de patronen kon rangschikken op de stof. Uiteindelijk was de oplossing daar: geen middenachternaad en de panden afzonderlijk knippen. Ik maakte een plat splitje met een lapje aan de achterkant.

WardrobebyMe Summer Tulip Top

Ook paste ik het halsboordje iets aan zodat ik aan beide zijden een overslag heb. De rest van de Top is volgens de instructies in elkaar gezet. Tot slot nog even twee knoopsgaten maken, knoopjes aanzetten en mijn WardrobebyMe Summer Tulip Top in een bloemenprint was klaar.
Al pas ik een kledingstuk dat ik maak tussendoor toch verrast het mij iedere keer weer hoe het uiteindelijk resultaat oogt. Deze stof is heerlijk licht en luchtig. De Top voelt prettig aan en valt lekker soepel.

WardrobebyMe Summer Tulip Top

Tijd en Kosten

Tijd: patroon printen, plakken en aanpassen 45 minuten; patroon op stof leggen 1 uur; knippen 45 minuten; rijgen, stikken en afwerken 8 uur
Kosten: patroon $ 8.71 (€ 7,52); print- en plakkosten € 2,25; stof € 15,00; garen € 2,50; versteviging € 0,25; knopen € 1,00

WardrobebyMe Summer Tulip Top

WardrobebyMe Summer Tulip Top en de match met andere kledingstukken

Deze Top gaat het prima doen op diverse broeken zowel op de broek als erin. Leuk sportief maar toch wel vrouwelijk op jeans maar ook perfect op witte jeans. Kortom keuze genoeg.

WardrobebyMe Summer Tulip Top

En uiteraard bij het BurdaSyle 06/2012 #118 rokje dat ik maakte. Komt er nog een versie? Misschien maar kies ik voor een jersey versie.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.