Wie gaat zoeken op internet Grainline Scout Tee komt van alles tegen. Scout Tees gemaakt van de voorgeschreven geweven stof maar soms zijn er enkele gemaakt van jersey stof. Niet alleen de stofkeuze kan veranderd zijn maar ook de halslijn. Zo zijn er versies met verhoogde neklijn, met een Peter Pan kraagje, maar ook een tuniek variatie. En sommige voegen een borstzakje toe. Mijn handen jeukten dus om mijn eigen variatie te maken. Ik besloot voorkant en mouwen van een polkadot crepe stof te maken en achterpand van zwarte jersey. En zo begon ik aan mijn Grainline Scout Tee twee stofsoorten versie.

Grainline Scout Tee twee stofsoorten versie

De SWAP

Aan het begin van dit jaar deed ik voor de eerste keer een ‘swap’ met Ann: de Seven House Toaster sweater #2 tegen de Named Talvikki sweater. Wij hielden contact en zo besloten we tot een nieuwe uitdaging. De LMV Odette Top is erg populair in Nederland en België. En ondertussen is LMV ook geen onbekende meer in Engeland. Een prima keuze om Ann deze Top te laten maken. Ann bedacht voor mij de Grainline Scout Tee.

Grainline Scout Tee twee stofsoorten versie

Grainline Scout Tee twee stofsoorten versie – het maakwerk

Na wat nameten printte ik maat 6 uit. Ik besloot ook de hals aan te passen. Deze boothals versie maakte ik ooit op een refashion en leek ook wel een leuk idee voor mijn versie van de Scout Tee.

Grainline Scout Tee twee stofsoorten versie

De crepe stof is met gebroken wit garen gestikt en de jersey stof met zwart garen zodat het resultaat rustig oogt. Mijn Scout Tee was af, ik trok hem aan en bedacht dat de Top wel een borstzakje kon gebruiken. Na de twee eerdere steekzakken van de rokken deze keer een open rechthoekige steekzak waarbij in het open gedeelte zwarte jersey zichtbaar is.

Grainline Scout Tee twee stofsoorten versie

Kosten en Tijd

Kosten: patroon $14.00 (€ 12,03); printen en plakken € 2,50; stoffen € 15,00; garen € 4,00
Tijd: patroon aanpassen en boothalsbiezen maken 30 minuten; knippen, stikken en afwerken 7 uur

Grainline Scout Tee twee stofsoorten versie

Mijn ervaring met de Grainline Scout Tee twee stofsoorten versie

De Grainline Scout Tee stamt uit 2011 maar wel een tijdloos model. Zo’n patroon dat je altijd wel kan gebruiken, basic en makkelijk te maken. Maar ook kun je er vele kanten mee op. Het werken met diverse kleuren garen levert een mooi resultaat op maar het steeds verwisselen van garenklosjes en spoeltjes maakt dat ik veel meer tijd nodig had dan andere maaksters.

Grainline Scout Tee twee stofsoorten versie

Een borstzakje toevoegen is een leuk detail maar als een Top eenmaal in elkaar zit levert dat veel ‘knutselwerk’ op. Al met al een prima Top die prima past bij mijn zwart-wit kleding. De jersey stof voor het achterpand was een gouden greep: het zorgt een prettig draagcomfort. Neem ook een kijkje bij Ann om haar versie van de LMV Odette Top te bekijken. 

2 Comments on Grainline Scout Tee twee stofsoorten versie

  1. Dit topje is tof ! Het staat je goed en is inderdaad met heel veel zwart-wit kledingstukken te combineren. Maar volgens mij ook met heel wat andere tinten : rood bijvb ?
    Bedankt voor de 2-stoffen-tip !
    Dat wil ik ook wel eens proberen.

    • Dank je wel. Ik ben echt zo’n zwart drager geworden, maar ik heb ook een rode en witte jeans dus ook deze combinaties komen zeker aanbod. Het jersey rugpand is echt comfortabel. Ik fiets veel en dan is dit echt een uitkomst. Ik ben benieuwd naar jouw ervaring als je ook met 2-stoofen gewerkt hebt.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.