Vandaag komt er een nieuw magazine op de markt: Fibre Mood. Het is Belgisch en om alvast in de Fibre Mood te komen was er sinds medio juni een gratis patroon te downloaden: de Fibre Mood Oversized Frances Top. De Frances Top is een oversized top die je het beste kunt maken van een lichtgewicht stof. Het heeft korte rimpelmouwen, die los om de bovenarm vallen. De halslijn is ruim en rond, valt aan de achterkant iets lager dan aan de voorkant. Ook is het rugpand wat ronder gesneden dan het voorpand. Het heeft een ruime matenbereik: XS (maat 32-34) tot en met XXXL (maat 56-58-60). De moeilijkheidsgraad wordt aangegeven met sterren lopend van één (beginnend) tot met met vijf (zeer ervaren). Deze Fibre Mood Oversized Frances Top wordt gewaardeerd met één ster.

Fibre Mood Oversized Frances Top

Iets over Fibre Mood en wat je mag verwachten

Fibre Mood gaat evenals La Maison Victor 1x per 2 maanden verschijnen. Elk nummer bestaat uit 12 brei-en naaipatronen voor alle leden van het gezin. Op hun website kun je daarnaast ondersteuning verwachten om je project tot een goed einde te brengen met duidelijke werkbeschrijvingen en uitgebreid stofadvies. Daarnaast zijn er stijl-en stylingtips, worden modetrends gevolgd en is er een actieve community. Het eerste nummer heb ik nog niet ingezien maar zodra ik het in handen heb verschijnt er wel een blogbericht over. 

Fibre Mood Oversized Frances Top

Fibre Mood Oversized Frances Top mijn versie

Ondertussen stond de download al ruim twee maanden op mijn laptop. Mijn stoffenvoorraad is ondertussen ruim geslonken kortom ik ging op stoffenjacht. En zo liep ik tegen deze viscose donkerblauwe stof aan met olifantjes. Perfect voor op een jeans maar ook prima op mijn rode jeans en anders wel de witte. Mijn versie is tussen maat XS en maat S in. De zoom is aan de voorkant ook iets afgerond en iets korter dan achter. Ik liet de halslijnvorm ongemoeid maar wilde er toch mijn eigen draai aangeven.

Fibre Mood Oversized Frances Top

Dus maakte ik achter een V-vormig splitje dat weer aaneensluit met een biesje. Hierdoor heb ik zelf halsbeleggen getekend. Begonnen na het ontbijt zat rond lunchtijd de Fibre Mood Oversized Frances Top helemaal in elkaar om gedragen te worden.

Fibre Mood Oversized Frances Top

Tijd en Kosten

Tijd: patroon printen en plakken 30 minuten; halsbeleggen en sluitbiesje tekenen 15 minuten; knippen 20 minuten; rijgen, stikken en afwerken 4 uur
Kosten: patroon printen en plakken € 2,50; stof € 7,50; garen € 2,00; versteviging € 0,25; elastiek € 1,50

Fibre Mood Oversized Frances Top

Wat vind ik van de Fibre Mood Oversized Frances Top

De Frances Top is een leuke eigentijdse Top die makkelijk te maken is. Het is een veelzijdig patroon dat uitnodigt om er je eigen draai aan te geven. Je kunt er op eenvoudige wijze een jurk van maken door de Top te verlengen. De halslijn kun je naar eigen inzicht veranderen en ook de vorm van de zoom kun je ook passen.

Fibre Mood Oversized Frances Top

Omdat er nauwelijks verschil zit tussen voor- en achterpand kun je de Top ook prima achterste voren dragen. Zo krijgt mijn ontworpen halslijn met sluitbiesje een extra dimensie. Verrassend op de rug en leuk als detail voor.

3 Comments on Fibre Mood Oversized Frances Top

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.