Over het hoofd aanschieten en zonder knopen vast te maken dat is een goede omschrijving voor de Bluse Sydney: het nieuwste patroon van Elke Puls. Ik mocht het patroon testen en ik kan jullie melden Elke ging ook deze keer weer niet over één nacht ijs. Tijd om jullie van alles te laten zien en vertellen over deze Elle Puls Bluse Sydney in herfsttinten.

Elle Puls Bluse Sydney in herfsttinten

Het Elle Puls Bluse Sydney patroon

De Elle Puls Bluse Sydney kun je downloaden als pdf in zowel A4-formaat om thuis af te drukken of A0-formaat voor bij een copystore. Het patroon kun je (laten) afdrukken in de door jouw gewenste maat. Naadwaarden zijn toegevoegd. Zoals bij elk Elle Puls patroon zit ook deze keer weer een uitgebreide beschrijving hoe je de Bluse Sydney maakt ondersteunt door foto’s van alle stappen.

Elle Puls Bluse Sydney in herfsttinten

De Elle Puls Bluse Sydney in details

Deze Elle Puls Bluse Sydney heeft een V-vormige split aan de voorkant. De borstzakken met kleppen zorgen ervoor dat de coupenaden niet (direct) zichtbaar zijn (daar is over nagedacht). De schouderpas en plooi achter zijn een knipoog naar het klassieke herenoverhemd.

Elle Puls Bluse Sydney in herfsttinten

Mouwen lopen naar onder toe iets uit en kun je afwerken met een manchet of een tunnel waar je 2 centimeter breed elastiek inrijgt. De Bluse Sydney krijgt hierdoor een meer vrouwelijk en stijlvol karakter. Deze Bluse Sydney kun je maken in katoen of linnen maar ook viscose en zijden zijn een prima keuze al vragen deze stoffen wel iets van je vaardigheden.

Elle Puls Bluse Sydney in herfsttinten

Mijn Elle Puls Bluse Sydney in herfsttinten

Je kon mijn stofkeuze al zien bij de Style Arc Blaire Shirt. Het is een dunne viscose stof die ik kocht met de komende herfst in gedachte. Ik koos afgaande op de opgegeven maten van de kant-en-klare bloes voor maat 34. Mijn Bluse Sydney heeft borstzakken met kleppen en mouwen met manchetten. Ik verstevigde de zakkleppen, de zakomslag en het halsbeleg alle van dunne vlieseline omdat mijn stof soepel en dun is.

Elle Puls Bluse Sydney in herfsttinten

De schouderpas wordt met behulp van de burrito methode aan het achterpand gestikt. Het ziet er op het eerste oog ingewikkeld uit maar het is een geweldige methode om zonder problemen een schouderpas te stikken. Deze burrito methode is een aanrader als je ook overhemden voor jongens en mannen stikt. 

Elle Puls Bluse Sydney in herfsttinten

Tijd en Kosten

Tijd: patroon printen en plakken 45 minuten; stof knippen 45 minuten; rijgen, stikken en afwerken 7 uur
Kosten: het patroon ontving ik als tester gratis, maar kost € 7,50; print- en plakkosten € 4,00; stof € 15,00; versteviging € 0,75; garen € 3,50

Elle Puls Bluse Sydney in herfsttinten

Mijn ervaring met de Elle Puls Bluse Sydney

Ook deze keer heb ik weer een positieve ervaring met een Elle Puls patroon. Het testen van dit patroon was weer leuk om te doen. Deze bloes ga ik zeker nog een keer maken.

Elle Puls Bluse Sydney in herfsttinten

Ik wil dan graag een versie maken in een effen stof en de middenvoornaad laten vervallen. Ben je enthousiast geworden en wil je graag aan de slag? Het patroon kun je bestellen op de website van Elle Puls. Elke Puls biedt ook een online cursus om deze bloes te maken.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.