Na drie rokken van een rechte lap met wat plooien was ik op zoek naar een patroon. En dan loop je bij toeval op IG tegen de #greatbigpatternswap aan. En daar stond deze Franse editie van de BurdaSyle Mei 2012 in de aanbieding.

BurdaStyle Mei 2012 rok 118

De aanbiedster had er een foto bij gedaan van de inhoud en rok 118 leek mij wel wat. Ik liet mijn interesse blijken, gaf mijn adres op en kort daarna viel de BurdaSyle in de brievenbus. Er zat een briefje op de voorkant waarin de geefster mij veel plezier wenste met de patronen. De volgende stap was het vinden van een geschikte stof. 

BurdaStyle Mei 2012 rok 118

Stof en Patroon

Behalve Jan Sikkes zijn er geen andere stoffenwinkels meer in mijn buurt en daar vond ik tussen de couponstapel een jeanskleurige chambray. De coupon had precies de lengte die ik nodig had.

BurdaStyle Mei 2012 rok 118

De chambray was redelijk dun en daarom besloot ik de jeanssluiting te laten vervallen en de rits naar middenachter te verplaatsen. Nu dit besluit genomen was bedacht ik dat het achterpand ook wel plooien kon gebruiken. Ruim een uur later had ik achterpand patroon voorzien van plooien en de achtertailleband aangepast.

BurdaStyle Mei 2012 rok 118

Stikwerk

De rok in elkaar zetten en stikken leverde niet zoveel problemen op. Ik besloot een zichtbare rits in te zetten. Het mooiste aan deze zichtbate rits is dat er geen stikstel aan de goede kant zichtbaar is.

BurdaStyle Mei 2012 rok 118

Het doorstikken is gedaan met grijs garen dat net zichtbaar zonder dat het een te opvallend detail wordt. De taillebanddelen zijn voorzien van extra stevige versteviging. De rok sluit met een knoop op een apart stofbandje.

BurdaStyle Mei 2012 rok 118

Tijd en Kosten

Tijd: patroon overnemen 30 minuten; patroon aanpassen 60 minuten; knippen 30 minuten; rijgen, stikken en afwerken 10 uur
Kosten: stof € 9,50; garen € 3,50; versteviging € 0,50; rits € 2,50; knopen € 1,00

BurdaStyle Mei 2012 rok 118

Conclusie

Ik ben meer dan tevreden met deze rok. De tailleband heeft een aparte vorm: deze lopen aan de onderkant rond. Dit is een leuk detail waardoor bij deze plooirok een apart effect ontstaat. Het enige nadeel is dat de stof nogal snel kreuk.

BurdaStyle Mei 2012 rok 118

Dat betekent iedere dag strijken. Maar ach het past wel een beetje bij een zomers ‘laat maar waaien’ gevoel. Omdat ik graag riemen draag stikte ik riemlussen op de tailleband. Ik maakte deze rok in maat 34 en maakte de rok ongeveer 6 centimeter langer. Voor de foto’s combineerde ik deze keer de rok met één van mijn favoriete Tops: de refashion van de Nanoo Lillian dress. 

2 Comments on BurdaStyle Mei 2012 rok 118

    • Dank je wel. Ik ben er ook echt blij. Heerlijke kleur waar ik bijna al mijn t-shirts op kan dragen. En zo blij dat ik achter ook plooien heb gemaakt.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.