Jongste dochter vroeg enige tijd geleden aan mij of ik voor haar schoonzus iets wilde maken voor haar nog te verwachten tweede baby. Haar schoonzus vind altijd de kleding die ik voor jongste dochter maak leuk en mooi (gemaakt). Gevleid natuurlijk zodat ik uiteraard niet kon weigeren. Het geslacht stond alvast: een jongetje. Kleertjes waren niet zo’n goede keuze omdat dit jongetje nummer 2 zou zijn. Dochterlief had ook niet zoveel suggesties dus dan maar zelf op zoek naar inspiratie. En zo liep ik bij toeval op Instagram tegen een luiaard aan in de vorm van een knuffeldoek. Nu wilde het toeval dat ik tijdens mijn zoektocht naar luiaard patroontjes deze al was tegengekomen en al had gedownload. Ik kon dus meteen printen en op zoek gaan naar passende stoffen. En uiteindelijk bleef het niet bij één maar werden het twee zelfgemaakte kraamcadeautjes.

Twee zelfgemaakte kraamcadeautjes

Stofkeuze voor de luiaard knuffeldoek en stikwerk

Ik koos voor zwarte wafelkatoen gecombineerd met wolkenstof en twee verschillende stipjesstof. Uiteraard ging alles eerst de wasmachine in. Geen overbodige luxe omdat met name het wafelkatoen 15% kromp. Voor de ogen en neus gebruikte ik een restje zwart kunstleer dat ik nog had liggen van het Paprika Opal vest. 

Twee zelfgemaakte kraamcadeautjes

Ogen, gezichtsmasker (eye patch) en neus werden eerst op het gezicht gestikt met een kleine zigzagsteek. De mond is ook gestikt met de naaimachine en de kop weer met een kleine zigzagsteek op het lijf. Ik stikte de tenen eerst op het lijf vast en vervolgens bij het aan het aan elkaar stikken van het voor- en achterlijf ben ik over de tenen nog een keer extra heen en terug gegaan tijdens het steken zodat deze extra goed vastzitten. De knuffeldoek werd na het keren doorgestikt.

Twee zelfgemaakte kraamcadeautjes

Twee zelfgemaakte kraamcadeautjes: Nummer twee

Na het knippen hield ik aan de onderkant een redelijk lapje over in de vorm van een ovaal. Enige tijd geleden had ik voor de oudste dochter ook achter de naaimachine gezeten voor een baby verrassingsdoos voor een zwangeren collega van haar. Oudste dochter had een paar babysokjes met wolken erop gekocht en zocht daar iets passends bij.

Twee zelfgemaakte kraamcadeautjes

Ik maakte een wolkje met beentjes voor als sierknuffel op de commode. Terugdenkend denkend hieraan besloot ik hetzelfde te doen met het ovale restant. Ik maakte de wolk iets groter zodat het hele ovale stuk werd gebruikt. Een restje roze fleece voor de wangen, mond en ogen zijn gestikt met de naaimachine.

Twee zelfgemaakte kraamcadeautjes

Patronen en Tijd

Patronen:
De patronen zijn gratis te downloaden. De luiaard knuffeldoek is gemaakt van het Dear Stella sloth patroon en voor de commode sierknuffel de Cute Cloud Baby.
Tijd:
luiaard knuffeldoek: printen, knippen en plakken patroon 30 minuten; luiaard knippen 45 minuten; rijgen, stikken en afwerken 8 uur (ik gebruikte steeds passende kleur garen om de diverse patroon op- en vast te stikken)

Twee zelfgemaakte kraamcadeautjes
commode sierknuffel: knippen 15 minuten; rijgen, stikken en afwerken 4 uur

Twee zelfgemaakte kraamcadeautjes

Dit soort projecten zijn altijd leuk om te doen en zijn leuke tussendoortjes tijdens het kleding maken. Ik gebruikte voor het stikken van deze twee zelfgemaakte kraamcadeautjes een iets kleinere stiksteek dan gebruikelijk.

Twee zelfgemaakte kraamcadeautjes

Hierdoor behouden de diverse onderdelen zoals de tenen van de luiaard en de wolk beter hun details en vorm tijdens het opvullen. De baby is ondertussen geboren en daardoor zijn naam en geboortedatum bekend.

Twee zelfgemaakte kraamcadeautjes

Ik besloot beide twee zelfgemaakte kraamcadeautjes te voorzien van naam en geboortedatum. Altijd handig mocht je één van tweeën ooit verliezen.  

2 Comments on Twee zelfgemaakte kraamcadeautjes

    • Dank je wel. De baby is er helemaal mee in zijn sas en ook met de wolkenknuffel. En de wolkenstof is inderdaad een leuke stof speciaal voor baby’s en kleuters.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.