We hebben al wat warme zonnige periodes achter de rug en ondertussen groeit mijn zomergarderobe. Een rok is toch wel erg plezierig tijdens deze periodes. Deze Orgaeuse Paris Top Hallo Zon Vakantie setje maakte ik naar aanleiding van de Lets Sti(c)k Together juli uitdaging. Het thema was deze keer ‘vakantie’. Je zult je misschien afvragen wat dit setje met vakantie te maken heeft. Uiteraard gaat het in de koffer en mee op vakantie. De stof heeft ook te maken met vakantie en ook de patroonkeuze.

Orgaeuse Paris Top Hallo Zon Vakantie setje

Orgaeuse Paris Top Hallo Zon Vakantie setje materialen

Ik kocht deze stof twee jaar geleden tijdens een vakantie in Frankrijk. Oudste dochter en ik gingen samen een dagje naar Rouen. Ik had voor vertrek gekeken waar stoffenwinkels in Rouen te vinden waren. We bezochten er twee, TOTO tissus en Mondial Tissus.

Orgaeuse Paris Top Hallo Zon Vakantie setje

Deze stof is echter afkomstig van Eurodif. We belandden hier min of meer toevallig toen we Rouen binnenliepen en dit warenhuis tegen kwamen. Het bleek ook een stoffenafdeling te hebben. Ik liet één meter afknippen met het idee er een blouse van te maken maar uiteindelijk werd het deze rok. En om een Frans thema te houden koos ik voor tweede keer de Orgaeuse Paris Top. Deze keer met kanten inzetstukken voor het beetje oh là là.

Orgaeuse Paris Top Hallo Zon Vakantie setje

Knippen en Stikken

Ik liep bij het maken van deze stolpplooirok tegen hetzelfde aan als bij het Groen Groener bijna Groenst Kleding setje. Het vinden van een geschikt plooipatroon en te weinig lengte om twee rokdelen te knippen waardoor de zakken niet in de zijnaad verwerkt konden worden.

Orgaeuse Paris Top Hallo Zon Vakantie setje

Deze keer heeft de steekzak een driehoekvorm en zie je zwarte stof in het open gedeelte. Ook de tailleband is afgewerkt met een smalle zwarte bies. De rok sluit met een blinde rits en een lusje met knoop aan de binnenkant.

Orgaeuse Paris Top Hallo Zon Vakantie setje

Het kant van de Orgaeuse Paris Top is afkomstig van een afgedankt t-shirt. Dit kant heeft wat rek en had precies de breedte die ik nodig had voor de inzetstukjes. 

Orgaeuse Paris Top Hallo Zon Vakantie setje

Tijd en Kosten

Tijd voor de rok: knippen 45 minuten; plooien 6 uur; rijgen, stikken en afwerken 10 uur
Tijd voor de top: knippen 30 minuten; rijgen, stikken en afwerken 4 uur
Kosten voor de rok: stof € 10,00; garen € 3,00; versteviging voor taille € 0,50; rits € 3,00; knoop € 0,50
Kosten voor de top: de stof kreeg ik cadeau als troostprijs van Nooteboom na deelname aan de KNIPster 2016 wedstrijd; garen € 2,00

Orgaeuse Paris Top Hallo Zon Vakantie setje

Mijn ervaring met zomerse rokkensetjes

Veel zonnige dagen zitten er inmiddels alweer op. Maar ook deze week laat de weersvoorspelling zonnige, warme dagen zien dus deze drie setjes blijven met enige regelmaat uit de kast komen. Ik maak uiteraard ook gebruik van mijn andere T-shirts om weer een andere combinatie aan te hebben.

Orgaeuse Paris Top Hallo Zon Vakantie setje

Na deze drie rokken met plooien wordt het ook tijd om na te denken over een ander rokmodel. Ook manlief zit nog te springen om een nieuw poloshirt en ga ik eens kijken of ik voor hem een korte broek kan maken. Maar dat laatste wordt een 2019 project.

Lets Sti(c)k Together vakantie uitdaging en de andere deelnemers

Ik was niet de enige die mee deed aan deze Lets Sti(c)k Together vakantie uitdaging. Wil je graag zien hoe andere deelnemers het vakantie thema invulden? Neem dan ook een kijkje op hun blog.
FlaflinkoGezien bij JustineGirlsinuniformblog – Woohoo by davinaLarthFrullemiekeNathalie’s NaaiselsStokstaartje doet het zoAdivastyleWilwarin CoutureNaaizSkwadraatliveTwo OwlettesMade For InkaViTessStofjesverslaafdNoxeemaNaaisdrovjeJust DelphinedraadjesKhadetjesMieldefleurLunatiek

35 Comments on Orgaeuse Paris Top Hallo Zon Vakantie setje

 1. Stoffen van op vankantie zijn altijd top, want je twijfelt toch net ietsje langer voor je ze meeneemt (en dus moet meesleuren in je valies…) Mooi!

  • Dank je wel. En inderdaad ik denk dat ik bijna twee keer zo lang draal voor ik besluit tot kopen. Gelukkig zijn het geen breekbare souvenirs en kun je stofjes altijd wel ergens tussen frommelen.

 2. Volgens mij is die rok heerlijk luchtig, precies wat je nodig hebt deze dagen. En als je iedere keer een andere stof gebruikt ziet niemand dat het hetzelfde model is hoor

  • Dank je wel voor het compliment. Ik heb lang getwijfeld wat ik zou gaan maken van het stofje met het driehoek design, maar denk dat een rok de beste keuze is geweest. het bleek uiteindelijk best wel een beetje stugge stof. Ik had een beetje geluk dat de pijltjes stof in mijn voorraad zat. Ik zocht iets anders dan effen voor het topje omdat dat een te voor de hand liggende keuze geweest zou zijn.

 3. Geweldig leuk om te werken met een stof die je ooit op vakantie kocht! En wat een leuke combinatie! De top vind ik een erg leuk model hebben en die kanten inzetstukjes geven het iets extra! Ik kan me voorstellen dat beide stuks vaak gedragen zullen worden!

  • Dank je wel voor het compliment. Twee design stoffen mixen en matchen heeft altijd een risico maar als het past dan is het altijd een leuk resultaat. Van afgedankte kleding torn ik altijd de delen die ik weer kan verwerken als details op nieuwe kleding.

 4. Ik houd van rokken, al helemaal van rokken met plooien ;). De stof van de top is niet helemaal mijn smaak, maar hé, het past perfect samen – en dat doet het ook met heel wat andere dingen uit je kast. Top dus!

  • Dank je wel. Plooirokken zijn prima te maken zonder patroon. Voor de volgende rok ga ik op zoek naar een ander model. Als je nog een suggestie hebt houd ik mij aanbevolen. Een vraagje. Is het de combinatie van de twee designs of gewoon de pijlstof van het Topje wat niet helemaal je smaak is?

  • Dank je wel. Zo’n plooirok is prima te maken zonder patroon en het patroon van de Orageuse Paris Top is echt zijn geld waard. Natuurlijk had ik ook wel een beetje geluk met dat kant. Im probeer sinds twee jaar bij elk tripje of vakantie wel een middag te gebruiken om stoffenwinkels te bezoeken. Mijn vakantiesouveniertjes zo gezegd.

 5. leuk dat dit een dubbel vakantie invulling kreeg, zowel waar je de stofjes kocht als dat het meekan in je valies. Rokjes vind ik soms vervelend omdat je moet matchen met een top en dat niet altijd goed lukt, maar hier heb je dat schitterend gedaan

  • Dank je wel voor het compliment. Ik probeer altijd combinaties in mijn koffer te hebben. Een topje al je best wel even snel door een sopje op de vakantie. Dit is eigenlijk sinds lange tijd dat ik weer zomerrokken heb. Dat matchen van rokken en topjes ervaar ik hetzelfde als matchen met broeken.

  • Dank je wel voor het compliment. TOTO stoffen is echt een aanrader. Het was een beetje een rommelige winkel maar een collectie: van alles en nog wat. Ook veel voor herenoverhemden en ze verkopen VLISCO. Binnenkort staat Lille op het programma en ook daar is een TOTO. Ik hoop op een bezoek en stof zodat ik het voor de nieuwe september uitdaging kan gebruiken.

  • Dank je wel. Zo’n plooirok maken is als het plooiwerk gedaan is eigenlijk niet eens zoveel werk. En ja zwart-wit het blijft echt mijn kleur. Ik merk het als ik een stoffenwinkel inloop ik eerst langs de zwart-wit stoffen ga.

  • Dank je wel. Het duurt nog even maar de garderobe is al bijna rond. Ach en met dit mooi weer dat we nu hebben kan ik er alvast op voorhand van genieten.

  • Dank je wel. Ik hou wel van een combinatie die wat netter is in de koffer voor als we een bijzonder eetgelegenheid tegenkomen waar je soms wat formeler gekleed ‘moet’ zijn.

 6. Wat een stijlvolle vakantieoutfit! En wat een goed idee om op voorhand op te zoeken waar op je vakantiebestemming stoffenwinkels te vinden zijn!

  • Dank je wel. Voor uit eten op vakantie heb ik graag iets wat meer stijl aan. En voor de rest kan deze rok prima op casual Friday. Het maken van zo’n lijstje is best handig en staat in mijn telefoon opgeslagen. Meestal ga ik zonder iets aan te schaffen de deur uit hoor. Vaak kom ik stoffen tegen die ik ’thuis’ ook kan kopen. Grappig was dat ik deze combinatie aan had vorige week aan had voor de photo shoot en met jongste dochter in deze outfit naar een stoffenwinkel ging en de winkeldame de stof herkende als iets wat ook daar in de winkel werd verkocht.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.