Ik heb lang nagedacht wat ik van deze stof zou gaan maken. Zo stond heel lang de Closet Case Charlie caftan boven aan het lijstje. Sommige ontwerpen van Closet Case spreken mij wel aan. Het Kalle shirt is ondertussen al twee keer gebruikt voor een hack. Voordat ik de schaar in de stof zou zetten maakte ik eerste een toile. De fit viel wat tegen en ik zag niet zo snel wat ik moest aanpassen. Deze tweedelige refashion werd daarom tussendoor gemaakt. Zo kwam van het één kwam het ander en zo ontstond deze Groen Groener bijna Groenst Kleding setje.

Groen Groener bijna Groenst Kleding setje

Stof

Deze stof is afkomstig van een swap. Zo was ik enige tijd lid van een naaigroepje. Maar helaas ging iedereen na een paar ontmoetingen zijn weegs. Bij één van onze ontmoetingen deden we een stoffenruil. Zo verlieten diverse stoffen mijn kast en nam ik drie andere stoffen mee naar huis. Het materiaal voor deze LMV Aster vestje is gemaakt van twee van deze stoffen. Deze stof is Michael Miller en heet Rain Dot. De stof heeft een groot ovaal patroon in diverse kleuren oplopend van donker zwartgroen naar uiterst licht, bijna geel, groen. Het is 100% katoen. Kortom ideaal voor een zomers setje.

Groen Groener bijna Groenst Kleding setje

Patroon

Ik wilde het grote patroon in de stof niet teveel onderbreken (daarom leek de Charlie caftan zo’n goede keuze). Deze keer een plooirokje met platte plooien. Ik wilde graag een goede plooiverdeling zodat er een mooi maar ook rustig beeld zou ontstaan. Het kostte mij vier avonden plooien om een verdeling te vinden waar ik tevreden mee was. Het boxy topje heeft aangeknipte mouwtjes met een ronde hals en knoopje van voren. Ik tekende dit uit de ‘losse’ hand met een T-shirt als ‘model’.

Groen Groener bijna Groenst Kleding setje

Stikwerk

Ik wilde graag zakken maar omdat ik het patroon van de stof niet wilde onderbreken verviel de zijnaad. De zakken zijn een soort halve ovale steekzakken geworden. Op de onderzak stikte ik een kleine rand die afkomstig is van de onderkant van de stof zodat dit net zichtbaar is. De tailleband is van dezelfde onderkant gemaakt. Bij de middenachternaad loopt het patroon netjes door. De rok heeft een blinde rits en een knoop om de tailleband te sluiten.

Groen Groener bijna Groenst Kleding setje

Het topje maken was niet zo veel werk. Ik zorgde er tijdens het knippen voor dat het patroon middenachter en middenvoor precies in het midden zat. Mouwen, halsrand en zoom zijn afgewerkt met biais geknipte stroken. Knopen middenvoor zorgen ervoor dat het topje makkelijk aan en uit gaat.

Tijd en Kosten

Tijd voor de rok: knippen 45 minuten; plooiontwerp en plooien rijgen 8 uur; rijgen, stikken en afwerken 10 uur
Tijd voor topje: patroon tekenen 30 minuten; knippen top en biaisbanden 60 knippen; rijgen, stikken en afwerken 6 uur
Kosten rok en topje: deze stof is zoals gezegd afkomstig van een swap ik reken als kosten hiervoor de prijs die de stof mij gekost zou hebben € 23,80; garen € 5,00; linnen tailleband versteviging € 1,00; versteviging top € 0,50; rits € 3,00; knoop rok € 0,75; knopen topje € 5,25

Groen Groener bijna Groenst Kleding setje

Waarom Groen Groener bijna Groenst Kleding setje titel

De stof is 100% katoen en de knopen zijn van acryl. Ik gebruikte diverse kleuren garen voor de verschillende kleuren groen en de garens zaten op papieren of kartonnen rolletjes. Helaas kon ik geen blinde rits vinden zonder plastic. Weet iemand of ze überhaupt leverbaar zijn?

Groen Groener bijna Groenst Kleding setje

Tot slot

Dit Groen Groener bijna Groenst Kleding setje verschilt is compleet dan het refashion setje. De kleur is normaal niet iets wat ik zelf gekozen zou hebben. De verschillende kleuren groen van licht naar donker maken het erg leuk waarbij ik perfect passende knopen vond. Ik kocht er deze TOMS ballerina’s bij en het setje gaat mee in de koffer. Een groene jersey stof van een TMS uitdaging ligt er ook nog en er komt dus nog een bijpassend T-shirtje aan.

Groen Groener bijna Groenst Kleding setje

Maar eerst ga ik aan de slag voor de komende Let’s Sti(c)k Together uitdaging. Volgende week maandag zie je wat het thema is en wat ik maakte? Nieuwsgierig wat het thema was en hoe ik het invulde? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief, volg mij via WordPress (als je zelf een WordPress gebruiker bent) of bloglovin’.

4 Comments on Groen Groener bijna Groenst Kleding setje

    • Dank je wel voor het compliment. Ik ben er zelf ook erg blij mee. Bij het zoeken naar een oplossing wat ik zou gaan doen met de stof leek een tweedelige combinatie toch de beste oplossing. Zeker voor de vakantie: zo kan ik diverse combinaties maken.

    • Dank je wel. Het is inderdaad wat bonter dan mijn normale kleur en combinatie keuze. Het patroon liep van zelfkant naar zelfkant en was 115 cm breed. In de twee jaar dat het in de kast heb ik van alles geprobeerd. Het bloesje gaat zeker ook gedragen worden op mijn LMV Malmö broek en voor de rok heb ik nog een effen groene jersey liggen. Zo heb ik wel wat combinatie mogelijkheden.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.