Deze Burdastyle 2018-02 #128 driekwart mouw blouse is gemaakt van een Burda patroon uit de Plus Size collectie. Het patroon stond ook in het februari nummer van de Burda Style die ik speciaal voor dit model kocht. Mijn moeder had mij gevraagd om voor haar een ruime blouse te maken met strepen en dit model leek mij wel wat. Helaas kromp de oorspronkelijke stof die ik er voor kocht veel meer dan ik verwacht had en ik op zoek naar nieuw stof. Deze 100% katoenen gestreepte stof kocht ik bij A.Boeken in Amsterdam waar ik ook de stof voor de LMV Aspen polo kocht.

Burdastyle 2018-02 #128 driekwart mouw blouse

Patroon voor de Burdastyle 2018-02 #128 driekwart mouw blouse

Deze blouse heeft veel weg van een klassiek herenoverhemd. De schouderpas, knoopsgatenbies, rugplooi en manchetten zijn nog aanwezig. Om de blouse een duidelijke vrouwelijke uitstraling te geven zijn er een paar details gewijzigd. Zo is de klassieke overhemdkraag vervangen door een V-hals met een klein kraagje. Ook zijn er niet één maar twee borstzakken en hebben de manchetten strikken in plaats van knopen.

Burdastyle 2018-02 #128 driekwart mouw blouse

Mijn moeder wilde haar versie graag zonder manchetten zodat ze de mouwen beter kan oprollen. Ook de borstzakken kwamen te vervallen. Het patroon werd iets aangepast voor haar ronde, hoge rug.

Knippen en Stikken

Ik koos voor na wat nameten maat 48. Om te zorgen dat de strepen goed door lopen zijn alle patroondelen afzonderlijk geknipt. De schouderpassen zijn horizontaal geknipt. Hiervoor heb je meer stof nodig dan de aangeven hoeveelheid van 2.15 meter. Ik kocht 10 centimeter meer omdat  de zakken en manchetten kwamen te vervallen. Dit was uiteindelijk na het voorwassen voldoende om de blouse te kunnen knippen. De Burda geeft deze blouse drie punten wat staat voor uitgebreide naaikennis.

Burdastyle 2018-02 #128 driekwart mouw blouse

Deze aanduiding klopt wel omdat de verwerking van de V-hals om wat ervaring vraagt. Laat je echter niet altijd afschrikken door deze aanduidingen. Vaak met een beetje geduld is veel te bereiken. Mijn ervaring was dat het verwerken van deze V-hals kraag niet veel lastiger was dan het opzetten van een kraag met staander. De mouwen zijn afgewerkt met een kleine dubbele zoom.

Burdastyle 2018-02 #128 driekwart mouw blouse

Tijd en Kosten

Tijd: patroon overnemen 45 minuten; knippen 90 minuten; rijgen, stikken en afwerken 10 uur
Kosten: Burda style € 6,50; stof € 33,75; garen € 3,50; vlieseline € 1,00; knopen € 2,50

Burdastyle 2018-02 #128 driekwart mouw blouse

Conclusie

Mijn moeder is zeer tevreden met haar nieuwe blouse. Het V-hals kraagje vindt zij erg leuk en ook de mouwen kan ze makkelijk oprollen. Deze Burdastyle 2018-02 #128 driekwart mouw blouse is een welkome afwisseling op haar T-shirts. Goede kledingpatronen met voldoende bewegingsvrijheid maar met een leuk design zijn erg lastig te vinden voor oudere dames. 

Burdastyle 2018-02 #128 driekwart mouw blouse

Ik maakte deze 100% katoenen blouse tijdens de Sew Plastic Free uitdaging van Rag bags and Glad rags. Je wilt graag weten waar deze uitdaging om draaide en wat mijn ervaring was? Morgen kun je er alles overlezen in mijn volgende blogbericht.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.