Gedurende de maand mei liet ik elke dag op IG zien wat ik die dag droeg. Ik nam in april 2014 het besluit om al mijn kleding zelf te maken. Iedere keer dat een RTW-kleding vervangen moet worden maak ik zelf en nieuw kledingstuk. Ik schat dat in mijn kledingkast nu 75% eigengemaakte kleding hangt. Aan deze IG MeMadeMay happening deed ik nu voor de derde keer. In 2015 had ik al een aardige collectie zelfgemaakt kleding en ook toen lukte het mij om gedurende de maand mei zelfgemaakte kleding te dragen. Hoe deed ik het dit jaar tijdens de MeMadeMay 2018 eigengemaakte kledingshow?

MeMadeMay 2018 eigengemaakte kledingshow

De kledingstukken tijdens MeMadeMay 2018 eigengemaakte kledingshow

Ik had natuurlijk vooraf al een beetje nagedacht over combinaties die ik wilde gaan dragen. Thema’s leek mij wel een leuk idee en dan in de vorm van refashions, pattern hacks, stripe playing, monochroom en first makes. Leuk bedacht natuurlijk maar helaas het typische Nederlandse weer gooide wel eens roet in mijn zorgvuldig bedachte plannen.

MeMadeMay 2018 eigengemaakte kledingshow

De ene dag koud en de volgende zonneschijn met dito temperatuur. Ook kon de dag zelf voor verrassingen zorgen. Regen en kou in de ochtend kon in de loop van de dag veranderen in zonneschijn. Vestjes en jasjes over een bloesje of top zijn dan de beste oplossing.

De kickoff en wat kwam er zoal uit mijn kast

Het was weer eens tijd voor een bezoek aan de kapper en ik droeg de eerste dag een zelfgetekend zwarte jeans met de Le002 DPstudio sweater. Kleurrijke combinaties werden afgewisseld door zwart/wit combinaties.

MeMadeMay 2018 eigengemaakte kledingshow

Golden oldies zoals de Colette Sorbetto Top (wat eigenlijk al een hack was) en een jasje in Chanel stijl maar ook het meest recente gemaakte Oraguese Paris Top. Eén kledingstuk droeg ik twee keer achter elkaar: de GBSB Drapey Knit Dress. Op zaterdag tijdens de 10 km loop van Leiden en de volgende dag tijdens de 10.000 stappen wandeling met de wandelclub. Naast mijn eigen kledingstukken toonde ik zo af en toe wat manlief droeg aan kledingstukken die ik voor hem maakte.

MeMadeMay 2018 eigengemaakte kledingshow

Wat maakte ik tijdens de MeMadeMay 2018

Niets voor mijzelf. Ik maakte kleding voor anderen met als thema moeder. De Easy Vogue blouse als onderdeel van de Let’s Sti(c)k Together maanduitdaging (dochter naait voor moeder) maar ook een T-shirt helemaal op haar maat gemaakt. Voor een aanstaande moeder maakte een baby outfit. De jongste dochter heeft nu weer twee nieuwe kokerrokken in haar kledingkast maar ook een T-shirt jurk.

Welke gaten zitter er in mijn garderobe

Temperaturen liepen in de maand mei soms op tot boven 30°C en maar één jurk is dan wel erg onpraktisch. Ik ben ondertussen al aan het nadenken hoe ik dit ga oplossen. In elk geval heb ik twee projecten bedacht voor juli waarbij ik iets anders ga naaien dan broeken als beenbedekking.

MeMadeMay 2018 eigengemaakte kledingshow

Een uitdaging voor iemand die bijna altijd jeans maakt. Voor één project maak ik zelfs een toile omdat ik beperkt stof heb en mij absoluut geen enkele fout kan veroorloven. Je wilt graag weten wat een gepassioneerde jeansmaker dan gaat maken en wat zij daarna aan heeft? Volg dan mijn blog of schrijf je in voor mijn nieuwsbrief.

4 Comments on MeMadeMay 2018 eigengemaakte kledingshow

 1. Ik sluit me aan bij dediydiva; grappig (niet)jurkenmens ;). Ik ben van het tegenovergestemde ‘kamp’, jurkenfan tot en met. Geen keuzestress ’s morgens, ik trek een jurk over mijn hoofd en ik kan de deur uit.
  In ieder geval pluim op je hoed voor een 75% handgemaakte kleerkast! Ik doe niet mee met MMM maar denk dat de inhoud van mijn kleerkast het zonder problemen zou toelaten.

  • Dank je wel. Zoals je schrijft: niet hoeven nadenken jurk over je hoofd en klaar voor de dag. Zo gaat dat bij mij broeken dus. Jurken. Ik vind ze altijd leuk staan bij een ander maar voor mijzelf ….. Ik draag ze op gelegenheden. Type BLD en zo. Maar goed de veranderingen van het weer en omdat ik ook geen shorts wil komt er een bescheiden collectie jurken o.i.d. aan.

 2. Leuk dat je zoveel outfit foto’s hebt genomen voor Me Made May! De invloed van het ontzettend wisselende weer heb ik ook ondervonden. Grappig dat bij jou jurken “ontbreken”, daar moet ik echt mee stoppen met naaien, want ik heb er zoveel.
  Groetjes
  Mar10

  • Dank je wel. Het weer was wel een dingetje. Ik denk dat ik broeken naai zoals anderen jurken of rokken naaien. Ik draag graag jeans-achtige broeken en vind het ook leuk om ze te maken.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.