Deze LMV Oslo Blouse jersey versie is ook een patroon uit het LMV mei/juni-nummer 2018. De naam van deze blouse is afkomstig van een andere Scandinavische stad namelijk de hoofdstad van Noorwegen.

LMV Oslo Blouse jersey versie

Deze LMV Oslo Blouse is een korte taille lange Top met lange mouwen. In het blad staat het in een denim versie en wordt het gecombineerd met de LMV Malmö broek. Beide worden gemaakt van dezelfde stof. Zo kun je een perfect één kleurige combinatie maken. Het ziet er prachtig uit op het plaatje maar net even teveel denim in één keer voor mij. Ik wilde liever een tweekleurige outfit en koos voor een restant stof dat er nog lag na het maken van de DPStudio Le002 Pull. Een kleine inschatting was dat het zeker mogelijk was en met wat puzzelwerk zou het zeker gaan lukken.

LMV Oslo Blouse jersey versie

Stofadvies voor de LMV Oslo Blouse

Bij het stofadvies wordt vermeld dat dit model ideaal is voor vormvaste stoffen met geen of weinig rek. Mijn voorkeur ging zo wie zo uit naar een stof met weinig rek omdat dat plezierig draagt. Deze LMV Oslo Blouse valt kort en heeft ook een enigszins fitted pasvorm. Iets met een beetje rek is dan wel zo prettig. Deze lichtgrijze stof heeft precies dezelfde rek als mijn jeansstof. Het glanseffect in de stof zorgt voor een leuk effect.

LMV Oslo Blouse jersey versie

Patroon en Stikwerk

Deze keer nam ik maat 38 over die ik in de richting van de taille liet toelopen naar maat 36. Ik verbreedde de schouders ook nog een klein beetje. Nu kon het patroon opleggen beginnen.

LMV Oslo Blouse jersey versie

De lap werd op de grond gelegd en zo ging ik aan het puzzelen. Uiteindelijk had ik de lay-out gevonden. Op naar de volgende stap: het knippen van de diverse patroondelen. De tailleboord is in drie delen geknipt omdat er niet voldoende lengte was om deze uit één stuk te maken.

LMV Oslo Blouse jersey versie

Hoewel deze stof niet rafelt zijn alle panden gelockt. Mijn LMV Oslo Blouse jersey versie heeft platte naden en zijn gestikt met een coverstitch machine. Het splitje met de knoopsluiting op de tailleboord heb ik vervangen door een rits.

LMV Oslo Blouse jersey versie

Tijd en Kosten

Tijd: patroon overnemen 45 minuten; patroon op stof leggen en knippen 4 uur; stikken en afwerken 8 uur
Kosten: LMV € 3,00 (ik maak drie modellen uit dit mei/juni 2018 nummer); garen € 3,00; rits € 2,50; versteviging € 1,00

LMV Oslo Blouse jersey versie

Eindresultaat en Ervaring

Ik ben meer dan tevreden met mijn versie van de LMV Malmö Broek LMV Oslo Blouse combinatie. De jeansstof van de broek heeft ook een glanseffect en past daarom prima bij het glanseffect die ook in de lichtgrijze stof zit.

LMV Oslo Blouse jersey versie

De LMV Oslo Blouse kan ik dragen met zowel de rits helemaal dichtgetrokken of een stukje open.

LMV Oslo Blouse jersey versie

Nu de Top af is zag ik pas dat er ook middenvoor een naad had moeten zitten maar persoonlijk vind ik het zonder deze extra naad mooier en stijlvoller.
De Top is prima te maken ook door diegenen met wat minder ervaring. Ik heb het natuurlijk iets gecompliceerder gemaakt door een rits in te zetten.

LMV Oslo Blouse jersey versie

Maak jij vaak kleding van restanten stof? Heb jij het er voor over om een middag te puzzelen omdat je zeker weet dat je voldoende stof hebt om alle patroondelen eruit te krijgen?

2 Comments on LMV Oslo Blouse jersey versie

    • Dank je wel. Ik denk dat het verschil zit in de stofkeuze. Een denim versie trok mij ook niet zo maar deze in French terry valt prima uit. De middenvoornaad laten vervallen en ook de rits geven ook een andere uitkomst aan het geheel.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.