Het mei/juni-nummer 2018 van Het Belgische La Maison Victor is deze keer gevuld met modellen die allemaal namen van steden dragen. De LMV Malmö Broek is daar één van. Het is een broek in jeansstijl. Een jeansbroek is een klassieker. Een musthave in elke kledingkast. Ik besloot het erop te wagen en deze keer mijn vertrouwde, betrouwbare zelfgetekende jeanspatroon links te laten liggen. Ik maakte mijn LMV Malmö Broek jeansstijl net zoals in het blad van een jeansstof met wat rek. Deze jeansstof komt uit mijn stoffenvoorraad.

LMV Malmö Broek jeansstijl

Het patroon van de LMV Malmö Broek jeansstijl

Ik sprong natuurlijk niet zomaar in het diepe. Na wat nameten werd maat 34 gekopieerd van het patroonblad. Het overgenomen patroon was nog wel iets te ruim dus werd rondom de heupen nog iets weggenomen en ook werd het zitvlak iets aangepast.

LMV Malmö Broek jeansstijl

De voeringzakken zijn zo getekend dat ze meegestikt konden worden met de middenvoornaad. Ook verving ik de achterzakken voor mijn eigen model. Een goed gekozen achterzak kan veel bijdragen aan het uiteindelijke resultaat van de jeans. 

LMV Malmö Broek jeansstijl

Knippen en Stikken

De LMV Malmö Broek jeansstijl is geknipt volgens de ‘hoe voorkom ik twisting legs methode’. Je knipt bij deze methode je panden om en om zodat tijdens het dragen de zijnaden keurig recht blijven en niet verdraaien naar voren of achter. Je ziet dit euvel vaak ontstaan bij RTW jeans als je deze één keer hebt gewassen. La Maison Victor geeft bij elk patroon een duidelijke geïllustreerde beschrijving.

LMV Malmö Broek jeansstijl

Als je deze volgt kan het gewoon niet mislukken. Ik volgde deze keer alles stap voor stap. De naden zijn afgewerkt met 4 verschillende kleuren lockgaren. Voeringzakken en tailleband hebben een biaisband afwerking. Dit biaisband maakte ik zelf van een restje voeringstof. Ik gebruikte deze keer grijs doorstikgaren om een match te maken met een Top die ik erbij wil gaan maken. 

LMV Malmö Broek jeansstijl

Tijd en Kosten

Tijd: patroon overnemen 45 minuten; patroon aanpassen 20 minuten; knippen 75 minuten; rijgen, aanpassen, stikken en afwerken 11 uur
Kosten: LMV € 3,00 (ik ga nog twee andere modellen maken); stof € 15,00; garen €6,50; rits € 2,50; versteviging € 0,50; knoop € 0,75

Eindresultaat en Ervaring 

De broek zit perfect. Deze broek heeft een stijlvollere uitstraling dan een reguliere jeans. De steekzakken zijn wat minder uitgesproken maar ook kleurkeuze van het doorstikgaren draagt daaraan bij. Mijn aanpassingen pakken goed uit. Ik heb denk ik zeker nog 5 tot 6 centimeter verwijderd rondom de heupen en 4 centimeter bij de taille. Deze LMV Malmö Broek jeansstijl heeft daardoor veel van mijn eigen stijlkenmerken gekregen zeker omdat ik ook de hoog/laag broekzoom in dit model heb verwerkt.

LMV Malmö Broek jeansstijl

Door het aanpassen van de heupomvang en het zitvlak zijn mijn broekspijpen iets smaller geworden. Ondertussen heb ik de grijze restlap al uit de kast gehaald voor de bijpassende Top. Maak jij net zo graag jeans of broeken als ik of begin je er niet aan? Gebruik jij altijd hetzelfde patroon voor je kleding of gebruik je iedere keer weer een ander patroon of model? 

6 Comments on LMV Malmö Broek jeansstijl

    • Dank je wel. Een mooie afwerking geeft mij altijd veel voldoening. Bovendien vind ik het wel altijd een prettig idee dat als ik één van mijn zelfgemaakte kleding in de kleedkamer van de sportvereniging ophang dat de binnenkant dan ook netjes is.

  1. Je broek is prachtig geworden. Ooit heb ik ook een zelf getekende jeans gemaakt en helemaal afgedragen omdat ie zo heerlijk zat. Het is bij één keer gebleven, best een tijdrovende klus, maar ik had deze broek ook al in het vizier dus wie weet waag ik me er aan.

    • Dank je wel. De LMV Malmö Broek is erg goed te maken. Een broek zelf maken kost tijd maar ik vind het een goede tijdsinvestering zeker omdat je daarna een jeans hebt die perfect past. Ik vond het patroon wel wat aan de grote kant zeker rondom het zitvlak. Veel succes als je je aan het patroon gaat wagen.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.