We beginnen bij het begin. Vorig deed ik mee aan de maak een shirt dress uitdaging. Ik maakte mijn versie van de LMV Carrie Jurk. En nu de bekentenis: Ik droeg deze jurk slechts twee keer. Eén keer voor de foto’s en de tweede keer op een verjaardag. De LMV Carrie jurk was het niet. Jurken zijn überhaupt niet mijn eerste keuze als het op het kleding aankomt. Ook dit jaar is er weer een editie van Sew Together For Summer. Deze keer een wikkeljurk. Ik heb even met de gedachte gespeeld om een poging te wagen maar besloot verstandig te zijn en deze uitdaging te laten passeren. Intussen speelde al wel de gedachte ‘wat ga ik met de LMV Carrie jurk doen’. Een bloes was de beste optie en ik besloot een succesnummer van stal te halen voor deze LMV Carrie jurk ontmoet Elle Puls Tunika Elle.

LMV Carrie jurk ontmoet Elle Puls Tunika Elle

Voorwerk

De LMV Carrie jurk valt best wel ruim. Ik vermoedde dat ik daar best wel eens het patroon dat ik gemaakt had voor deze Elle Puls Tunika Elle meets Closet Case Kalle Shirt voor kon gebruiken. Ik deed mijn bekende refashion stappen en legde het patroon op de stofdelen. De originele kraag met staander en mouwen moesten worden hergebruikt omdat er geen restje stof meer over was. Dit bekende dat ik mijn patroon iets zou moeten aanpassen. Het patroon van de LMV Carrie jurk en Elle Puls Tunika Elle werden op elkaar gelegd zodat een nieuw patroon kon worden gemaakt. De armsgaten werden bijgetekend, schouderpas en ook de omvang van het lijfje werden iets aangepast.  

LMV Carrie jurk ontmoet Elle Puls Tunika Elle

Stikwerk

Nadat de naden gelockt waren kon het stikwerk beginnen. Schoudernaden sluiten en doorstikken.  Zoombeleggen stikken, doorstikken, zijnaden sluiten en doorstikken. Tot slot de originele mouwen inzetten en de kraag erop zetten. Het lijkt niet zoveel werk maar het opzetten van een bestaande kraag is best wel een klusje.

LMV Carrie jurk ontmoet Elle Puls Tunika Elle

Ik moest ondertussen even denken aan een oudere kennis van mij die met enige regelmaat de kragen van zijn overhemden liet keren. Ik had nu graag geweten hoe dat gedaan wordt. Ondanks dat ik deze keer geen knoopsgaten hoefde te maken en bijna geen knopen moest aanzetten was er toch nog wat handwerk over in de vorm van draadjes afwerken.

LMV Carrie jurk ontmoet Elle Puls Tunika Elle

Tijd en Kosten

Tijd: uit elkaar halen van de jurk 2 uur; patroon maken 1 uur; knippen 45 minuten; stikken en afwerken 7 uur
Kosten: garen € 3,00 

LMV Carrie jurk ontmoet Elle Puls Tunika Elle

eindresultaat en conclusie

Ik ben zeer tevreden met het eindresultaat. LMV Carrie jurk ontmoet Elle Puls Tunika Elle is een leuk draagbaar bloesje geworden. Prima voor de warme dagen die er zijn en nog gaan komen. Leuk op jeans zoals mijn nieuwe LMV Malmö jeans.

LMV Carrie jurk ontmoet Elle Puls Tunika Elle

En een nieuwe jurk? Daar ga ik heel goed over nadenken. Ik heb iets in mijn gedachte voor mijn eigen juli thema. Je zult misschien willen weten hoe het beviel om een eigen werkstuk uit elkaar te halen en er niets van te maken. Het gebeurt mij niet zo vaak: dit is denk ik de tweede keer. De GBSB Drapey Knit dress is sinds de verandering vaak gedragen dus ook dit bloesje zal zeker meer dan twee keer gedragen worden. Zijn jullie wel eens niet tevreden met een zelfgemaakt kledingstuk? Ik vind het leuk om te horen wat jullie ermee doen.

3 Comments on LMV Carrie jurk ontmoet Elle Puls Tunika Elle

    • Dank je wel. Refashions zijn altijd leuk om te doen. Een geweldige manier om een goed afgedankt kledingstuk een tweede leven te geven. Succes met je refashions.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.