Deze keer iets voor manlief en wel de LaMaisonVictor Aspen polo van gestreepte jersey. De LaMaisonVictor Aspen polo is het derde patroon dat ik gebruik uit de LMV mei/juni 2018 editie. Het komt niet zo vaak voor dat ik uit een tijdschrift drie keer iets maak maar voor mij was deze editie zeer geslaagd. De LMV Malmö broek is al een paar keer uit de kast gekomen en een enkele keer in combinatie met de LMV Oslo blouse. Ik maakte enige tijd geleden ook al eens een poloshirt voor manlief waar hij zeer tevreden over is. Ik besloot echter over te stappen naar dit patroon omdat manlief zeer tevreden is met de pasvorm van het LMV Cliff hemd en LMV Bernie hemd.

LaMaisonVictor Aspen polo

Patroon LaMaisonVictor Aspen polo

Het patroon van de Kwik Sew 3484 is oorspronkelijk een patroon voor een overhemd dat ikzelf veranderde in een polo patroon. LaMaisonVictor Aspen polo is een patroon voor een polo. Daarnaast is de LaMaisonVictor Aspen polo iets meer getailleerd is dan dat van Kwik Sew 3484. Een poloshirt is een prima alternatief als mannen iets gekleder willen dan een T-shirt maar wel het comfort van een T-shirt willen. Een poloshirt is casual en nonchalant maar mist het duidelijk sportieve tintje van het T-shirt. Manlief draagt polo’s zomers graag om er mee op een terrasje te zitten of naar een verjaardag. 

LaMaisonVictor Aspen polo

Stofkeuze

Deze gestreepte jersey stof kocht ik bij A.Boeken in Amsterdam. Een interessante winkel die zeker een bezoek wordt is. A.Boeken bestaat sinds 1920 en is gevestigd in de Nieuwe Hoogstraat. Prima te lopen vanaf het station. Je kunt er van alles kopen voor als je zelf kleding maakt maar ook voor tassen materiaal kun je hier terecht. Ik besloot de gestreepte stof te combineren met een gemêleerde grijze jersey voor wat contrast. Deze stof is een restant van een ander project.

LaMaisonVictor Aspen polo

Knippen en Stikken

De polosluiting van de LaMaisonVictor Aspen polo is op dezelfde wijze gestikt als  ik deed bij de KwIk Sew 3484 polo. Ik besloot de polosluiting wel met het paspeldetail af te werken zoals ik dat ook deed bij de vorige polo. Het borstzakje knipte ik dwars door en maakte de bovenhelft in grijs en voor de onderhelft draaide ik de strepen 90º.

LaMaisonVictor Aspen polo

De kraag is van gemêleerde grijze jersey met aan één kant een puntje van de gestreepte stof. Een detail dat afkomstig van het Theo Zonen09 overhemd. Ik stikte de polo geheel volgens de aanwijzingen die te vinden zijn in de LMV. Om te zorgen dat de strepen netjes doorlopen is alles eerst geregen en zijn de strepen nog eens extra met spelden ‘gefixeerd’ voordat de naden werden gestikt. Het locken is gedaan met vier kleuren: zwart, wit, grijs en rose.

LaMaisonVictor Aspen polo

Tijd en Kosten

Tijd: patroon overnemen 45 minuten; knippen 45 minuten; naaien en afwerken 9 uur
Kosten: patroon LMV mei/juni 2018 editie € 3,00; gestreepte stof € 17,50; garen € 3,50; versteviging voor kraag en polosluiting € 1,00; knopen € 1,00

LaMaisonVictor Aspen polo

Conclusie en Draagbaarheid

Deze LaMaisonVictor Aspen polo krijgt 3 huisjes als moeilijkheidsgraad wat aangeeft dat dit als een model voor gevorderden wordt gezien. De moeilijkheidsgraad zit vooral in het polosluiting en het opzetten van de kraag met de kraagbies. Als deze gestikt zijn is de rest niet meer dan het in elkaar zetten van een gewoon T-shirt. Ook stikte ik de grijze stof met grijs garen en de zwarte stukken stof met zwart.

LaMaisonVictor Aspen polo

Het geeft een mooi resultaat maar het betekent wel dat je af en toe van garen moet wisselen. Manlief is zeer tevreden met zijn nieuwe polo. De toegevoegde details maken de polo net iets spannender dan een effen versie. Het patroon van de LaMaisonVictor Aspen polo zal zeker nog een keer van pas komen. Maak jij ook wel eens iets voor je partner net zoals ik? En wat maak je dan het liefst?

5 Comments on LaMaisonVictor Aspen polo

  1. heel leuk! Ik maak eigenlijk vrij veel voor mijn man, als polopatroon gebruik ik voornamelijk de aanpassing op het theo patroon van zonen09. verder ook de faros short uit de laatste la maison victor al twee keer gemaakt, heel wat hemden enz, het meeste staat op mijn blog.
    Leuk dat je hier met meerdere stofjes gewerkt hebt trouwens.

    • Dank je wel voor de complimenten. Ik zag dat laatst bij je van de Theo overhemd als polo en zag dat de handleiding gratis te verkrijgen is. Heb net een nieuwe stof gekocht en ga dus deze keer voor de Zonen09 Theo polo variatie. Kijk altijd graag op blogs waar zelfgemaakte kleding voor mannen te zien is.

  2. Wel kijk, ik haalde stof in huis voor deze polo :).
    Ik las al gekke dingen over de maatvoering – ik bekeek het patroon nog niet, dus kan me er zelf nog niet over uitspreken -, heb jij wat dat betreft iets voorgehad?

    • Ik heb eigenlijk niets vreemds tegengekomen wat betreft de maatvoering, maar ik heb ook nog niet gekeken op creaties uit LMV. Het model is wel voor een slankere man, maar dit model vind ik mooier dan de KWIK SEW die ik eerder maakte. Misschien wel omdat deze iets getailleerd is.

Leuk dat je de tijd nam om mijn bericht te lezen. Ik hoor graag wat je er van vond. Thank you for taking the time reading this blogpost and taking the time to write a comment for this post. I really do appreciate it.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.